El curs escolar començarà de manera presencial amb una separació entre taules d’un metre i mig a Infantil i Primària

  • Als centres que no puguen garantir la distància entre alumnes, els estudiants de secundària hi aniran en dies alterns

VilaWeb
Redacció
27.07.2020 - 14:55
Actualització: 27.07.2020 - 16:55

La Conselleria d’Educació es planteja ‘avui dia’ que el pròxim curs acadèmic es desenvolupe amb la màxima presencialitat però amb totes les mesures de seguretat possibles, per la qual cosa destinarà 207 milions d’euros extres per a dotar als centres educatius de tots els recursos i professorat necessaris. Segons que ha concretat el conseller Vicent Marzà en una conferència de premsa sobre el començament del curs escolar, el gruix d’aquest fons especial anirà destinat a la contractació de 4.374 professors per a l’escola pública i concertada com a ‘resposta a la nova organització que precisen’ els centres. A més, es destinaran 33 milions a la compra de dispositius mòbils i digitalització de l’educació.

Marzà ha assenyalat que ‘com a mínim, cada centre educatiu tindrà un docent més’ i que ‘en cada cas s’han atès les necessitats de creació de grups d’alumnes per assegurar les pautes sanitàries de distanciament i de grups de convivència segons etapes educatives’. El secretari d’Educació, Miquel Soler, ha afegit que durant el curs vinent en total hi haurà més de 76.000 mestres i professors. Ha definit el curs vinent com a ‘molt peculiar’ i ha dit que s’haurà d’adaptar ‘a qualsevol context que es genere depenent de l’evolució de la pandèmia’.

Marzà ha assenyalat que el cent per cent de l’educació serà presencial amb una separació entre taules d’un metre i mig a Infantil i Primària, grups d’atenció específica i primer de l’ESO (per la transició entre nivells educatius). En la resta de nivells educatius, si no hi ha suficient espai per a tenir tot l’alumnat amb la separació necessària, els alumnes hauran d’anar al centre en dies alterns. En aquest sentit ha precisat que l’educació presencial, a més de reduir el nombre d’alumnes per aula, inclourà un horari escalonat d’entrada i eixida per a minimitzar els contactes.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any