L’Associació de Juristes Valencians (AJV) és un dels col·lectius més actius en la defensa del dret dels valencians de legislar en matèria civil, i que reclama un problema que afecta la ciutadania i que encara no té solució: la inconstitucionalitat de l’estatut del País Valencià en matèria de dret civil.

Els juristes denuncien que després de diverses sentències del Tribunal Constitucional espanyol contra les lleis valencianes de règim econòmic matrimonial, unions de fet i custòdia compartida, els drets socials dels valencians s’han limitat i cal una solució jurídica i política.

Sobre la reivindicació d’aquesta capacitat legislativa, a partir de la recuperació del dret civil valencià suprimit pel Decret de Nova Planta, en parlaran divendres 11 de gener a Ontinyent, en un acte organitzat per l’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida. Hi intervindran els advocats Juan Añón i José Morgan, membres de l’AJV, i José R. Chirivella, president de l’entitat.

Els juristes donen suport al dret civil valencià i estan convençuts que és una voluntat ferma de la societat. Més de 350 ajuntaments (18 de la Vall d’Albaida), la Generalitat, les diputacions i nombroses institucions, associacions culturals i professionals han aprovat mocions i el manifest favorable al dret civil valencià.

L’acte serà a les 19.30, al Centre Cultural Caixa Ontinyent.