El govern d’Ontinyent redacta un projecte de pressupost per a 2020 de més de 36 milions d’euros

  • Representa un increment del 4% respecte del de l'exercici 2019

VilaWeb
Redacció
06.12.2019 - 18:24
Actualització: 06.12.2019 - 19:24

L’Ajuntament d’Ontinyent tindrà en 2020 un pressupost de 36.454.649 euros, amb un increment del 4% respecte de l’exercici 2019 per l’augment de les subvencions concedides per altres administracions.

Això permetrà incrementar la capacitat inversora fins als 10,7 milions d’euros i reduir el deute bancari i la càrrega financera sense haver d’apujar els impostos municipals, segons van assegurar dijous el batle, Jorge Rodríguez, i la regidora d’Hisenda, Natalia Enguix, en la presentació del projecte de pressupost municipal.

‘Els comptes per a 2020 preparen l’Ajuntament i la ciutat per als reptes del futur, generant ocupació gràcies a les inversions i mantenint una reducció constant del deute’ que quedarà en poc més de 6 milions d’euros a finals de 2020.

El deute municipal es rebaixarà de 820.000 euros, ‘la qual cosa permet rebaixar la despesa financera d’un 24%, gràcies a la gestió efectiva i rigorosa que hem fet als últims anys en l’àrea econòmica’.

L’Ajuntament preveu ingressos per a inversions per import de 6,8 milions d’euros procedents dels Fons FEDER de la Unió Europea, de la Generalitat Valenciana, també de la Diputació de València i del govern espanyol. Per a la regidora d’Hisenda ‘l’important volum d’activitat que generen les inversions previstes permet de reforçar l’aparell administratiu municipal, cosa que ens serveix per a continuar també amb l’aposta per a la creació de llocs de faena directes en condicions dignes’. El consistori crearà 22 nous llocs de faena en les distintes àrees i s’afegirà als plans d’ocupació autonòmics, que complementarà amb 334.000 euros per a oferir als beneficiaris les mateixes condicions que als treballadors i treballadores municipals, segons la regidora.

El pressupost destinarà 6 milions d’euros al marge de la despesa en personal ‘per a seguir caminant cap a una ciutat més educadora i inclusiva’ tant amb el desenvolupament de programes i projectes com en millora d’infraestructures. Es destinaran més de 3 milions d’euros a accions de recuperació i conservació d’elements patrimonials, i de regeneració del centre històric; i es dedicarà més d’1 milió d’euros a mesures de resposta a la DANA i lluita contra el canvi climàtic, incloent-hi intervencions entorn del riu i unes altres de dirigides a afavorir l’estalvi energètic, en declaracions dels representants municipals.

El projecte de pressupost inclou una partida d’1,2 milions d’euros per al programa Ontinyent Participa.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any