La Comissió Mixta de l’1,5% Cultural, presidida pel secretari d’Estat d’Infraestructures, Transport i Habitatge, Pedro Saura, i formada per representants dels ministeri de Foment i de Cultura i Esport espanyols, ha presentat una proposta al ministre de Foment per al finançament d’11 actuacions al País Valencià amb una inversió de 5,2 milions d’euros.

A la nostra comarca, l’actuació que se’n beneficiarà serà el projecte de restauració de la muralla nord i millora d’accessibilitat del barri de la Vila d’Ontinyent. El Ministeri de Foment espanyol aportarà el 70% del pressupost total de l’actuació que és d’1.403.171,58 euros.

Foment aportarà 3.232.188,75 euros a projectes de recuperació i posada en valor del patrimoni històric valencià amb càrrec als fons que es generen per a l’1,5% Cultural com a conseqüència de la contractació de l’obra pública.

La inversió total prevista al País Valencià per les entitats i administracions participants, incloent les aportacions de l’estat, és de 5,21 milions d’euros.