El secretari general d’Infraestructures del Ministeri de Foment espanyol, Manuel Niño, ha reconegut que les inversions necessàries per a modernitzar el tren Xàtiva-Alcoi no es mamprendran ni a mitjà termini. Ho va assegurar aquest dijous en una reunió mantinguda al ministeri amb els batles d’Ontinyent, Xàtiva i Alcoi, que hi van acudir per fer-li arribar precisament la preocupació per la manca d’inversions en aquesta infraestructura.

Jorge Rodríguez, Roger Cerdà i Toni Francés, van traslladar a Niño la situació ‘d’extrema fragilitat ‘ en què es troba la línia fèrria i van reclamar-li garanties que el ministeri hi farà les ‘inversions necessàries  per a millorar-la’. De moment, però, des del govern espanyol només van anunciar-los que miraran d’executar entre 2017 i 2018 una inversió que permetrà de reduir en sols 7 minuts la durada del viatge, que ara és d’una hora i 22 minuts. Es tracta de treballs pressupostats en 3.450.000 euros per a eliminar punts d’alt risc amb la consolidació de talussos, canvi de travesses i reforç de carrils, i per a millorar la senyalització.

La inversió necessària per a modernitzar la línia Xàtiva-Alcoi i fer-la competitiva i sostenible està valorada en 40 milions d’euros pel ministeri mateix, però l’execució està descartada a ‘curt i mitjà termini’, segons va afirmar el secretari general d’Infraescturures espanyol. Els batles han assegurat que faran ‘un seguiment exhaustiu del compliment de les inversions anunciades’, i han demanat que a més de millorar la línia i reduir el temps del trajecte, s’incrementen les freqüències.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]