‘La tertúlia proscrita’

El grup d’acció local Som Rurals gestiona la nova convocatòria d’ajudes LEADER al desenvolupament rural

  • Es destinen a inversions en projectes per a millorar la governança, la mobilització del potencial endogen i la qualitat de vida en aquests terrritoris

VilaWeb
Redacció
27.04.2020 - 16:03
Actualització: 27.04.2020 - 18:03

El Diari Oficial de la Generalitat va publicar divendres passat la nova convocatòria d’ajudes destinades a projectes d’inversió per a impulsar operacions que milloren la governança, la mobilització del potencial endogen de les zones rurals i la qualitat de vida de territoris rurals, d’acord amb l’estratègia de desenvolupament local participatiu dels grups d’acció local LEADER 2014-2020.

Som Rurals, el grup d’acció local que agrupa 41 municipis de la Vall d’Albaida, la Safor i la Costera, gestionarà un milió d’euros d’aquestes subvencions, per a les quals s’ha obert ja el termini de sol·licituds amb un termini de presentació que, en principi, és de vint dies hàbils, si bé no s’aplicarà per la declaració de l’estat d’alarma.

Per això, les sol·licituds i documents que s’envien electrònicament durant el període de suspensió es tramitaran en el moment en què es reprenga el còmput dels terminis i es considerarà com a data de registre d’entrada el primer dia hàbil després de l’aixecament de la suspensió.

Les subvencions es dedicaran a inversions per a la creació i millora d’empreses d’activitats no agrícoles, o a les de la indústria agroalimentària per a la transformació i comercialització de productes agrícoles, ramaders i d’alimentació.

Una tercera línia es dedicarà als serveis bàsics i la renovació de poblacions, amb ajudes per a la creació, millora o ampliació d’infraestructures a petita escala, incloses les inversions en energies renovables i l’estalvi energètic, i les de les infraestructures passives per a xarxes de banda ampla. També se’n preveuen per a inversions en serveis bàsics locals per a la població rural, les inversions per a ús públic en infraestructures recreatives, informació turística i infraestructures de turisme a petita escala, i per a la realització d’estudis i inversions vinculats al manteniment, la recuperació i la rehabilitació del patrimoni cultural i natural de les poblacions. Finalment, es contemplen també ajuts en el cas d’inversions per al trasllat d’activitats i la transformació d’edificis o altres instal·lacions situats prop o dins els nuclis de població rural, a fi de millorar la qualitat de vida o els resultats mediambientals d’aquests nuclis.

D’aquestes subvencions es podran beneficiar persones físiques, microempreses, pimes, entitats locals i entitats sense ànim de lucre d’algun dels municipis del grup Som Rurals, o que vulguen traslladar la seua activitat o fer inversions en algun d’aquests municipis. En el cas de la Vall d’Albaida, els municipis que en formen part són Atzeneta d’Albaida, Alfarrasí, Aielo de Rugat, Bèlgida, Bellús, Beniatjar, Benicolet, Benissoda, Benissuera, Bocairent, Bufali, Carrícola, Fontanars dels Alforins, Guadasséquies, Llutxent, Montixelvo, Otos, el Palomar, Pinet, Quatretonda, el Ràfol de Salem, Rugat, Salem, Sant Pere i Terrateig.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any