Panses a l’ombria del Benicadell. Riuraus i sequers a la Vall d’Albaida és la darrera novetat bibliogràfica de la Institució Alfons el Magnànim, un treball fruit del projecte premiat en el IX Premi d’Investigació de l’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida, presentat per Carlos Fuster Montagud

El llibre, amb pròleg d’Antoni Ferrando, documenta un centenar de riuraus de la comarca, dedicats a l’elaboració de la pansa escaldada fins a la primera meitat del segle XX, una producció amb gran impacte econòmic a la banda més oriental de la Vall. L’estudi també rescata un món de terminologia pròpia relativa tant a l’economia com els paisatges i l’etnografia. 

La publicació s’ha inclòs en la col·lecció Estudis Comarcals, en la qual es troben també les actes del segon i del quart congressos d’estudis de la Vall d’Albaida.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.