Panses a l’ombria del Benicadell. Riuraus i sequers a la Vall d’Albaida és la darrera novetat bibliogràfica de la Institució Alfons el Magnànim, un treball fruit del projecte premiat en el IX Premi d’Investigació de l’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida, presentat per Carlos Fuster Montagud

El llibre, amb pròleg d’Antoni Ferrando, documenta un centenar de riuraus de la comarca, dedicats a l’elaboració de la pansa escaldada fins a la primera meitat del segle XX, una producció amb gran impacte econòmic a la banda més oriental de la Vall. L’estudi també rescata un món de terminologia pròpia relativa tant a l’economia com els paisatges i l’etnografia. 

La publicació s’ha inclòs en la col·lecció Estudis Comarcals, en la qual es troben també les actes del segon i del quart congressos d’estudis de la Vall d’Albaida.

Fes-te'n subscriptor i construeix amb VilaWeb25 el diari nou que els Països Catalans necessiten ara.

60€/any
120€/any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.