El Museu Fester d’Ontinyent ha renovat el sistema d’il·luminació, de manera que ha substituït els elements de fluorescència i llum halògena per altres amb tecnologia LED.

El canvi ha permés de millorar l’enllumenat sobre ell materials exposats i d’eliminar les emissions d’infrarojos i ultraviolats que pogueren fer malbé els vestits i les obres d’art. La renovació servirà per estalviar més d’un 70% de consum i un aconseguir un estalvi en potència consumida de 5.422 W, en passar dels 9.376 W de la instal·lació antiga als 3954W actuals.

La substitució dels elements d’il·luminació ha començat també a fer-se en les oficines de la Societat de Festers.

Reconeixement en la celebració de l’Hora del Planeta
Dissabte 25 de març se celebra a nivell mundial l’Hora del Planeta, una iniciativa estrenada el 2007 a Sydney (Austràlia) per conscienciar sobre el canvi climàtic i que s’ha estès a una bona part del planeta. En concret, la campanya impulsada per World Wildlife Fund (WWF) insta els individus, les comunitats, les empreses i els governs a apagar els llums durant una hora per mostrar ‘el compromís per un canvi global en benefici del medi planetari’.

A Ontinyent, l’Ajuntament deixarà a fosques el campanar de la Vila, els fumerals del Carril, Pere IV i Tortosa i Delgado, i les rotondes dels bombers i de l’avinguda del Tèxtil, de 20.30 a 21.30. Coincidint amb aquesta iniciativa, el consistori lliurarà a la Societat de Festers una placa ‘per la seua aposta per l’estalvi energètic’.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]