La tertúlia proscrita

El Pla d’Inversions de la Diputació preveu 4 milions per a la comarca

VilaWeb
Redacció
09.09.2015 - 19:46

La Diputació de València facilitarà que els ajuntaments de la demarcació facen inversions a través del Pla d’Inversions Sostenibles dotat amb 71,2 milions d’euros, a distribuir entre els municips en relació al nombre de veïns. Segons han explicat des de la corporació, el pla dedicarà 35,88 euros per habitant.

L’import total de cada localitat, però, no serà inferior als 50.000 euros en els municipis que no superen el 1.500 habitants per a facilitar la contractació i per a generar ocupació. Això significa que la Vall d’Albaida pot rebre 4 milions d’euros a través d’aquest nou pla. Ontinyent, en ser la ciutat més nombrosa, superaria els 1,3 milions d’euros. 22 pobles són els que tindran dret a 50.000 euros en tindre menys de 1.500 veïns.

El pla servirà per a subvencionar inversions dedicades a obres de sanejament i proveïment d’aigües, recollida i tractament de residus, enllumenat públic, protecció del medi ambient i millora d’infraestructures agropecuàries i sistemes productius. També es podrà destinar a actuacions relacionades amb la indústria, l’energia, el comerç, la promoció turística, el transport, els recursos hidràulics, la recerca científica i tècnica, la societat de la informació i la gestió del coneixement.

Els ajuntaments, que hauran d’estar al dia en les obligacions amb la Seguretatr Social, podran dedicar els fons d’aquest pla també a millores en l’ordenació del trànsit i l’estacionament, les vies públiques, parcs i jardins, la protecció del patrimoni històric-artístic, carreteres, camins veïnals i gestions sobre la rehabilitació i la reparació d’infraestructures i immobles per a servei públic.

El programa exclou expressament les inversions que tinguen una vida útil inferior a cinc anys, com ara l’adquisició de mobiliari o vehicles, de no ser que es destinen a servei públic de transport.

En l’acte de presentació d’aquest pla d’inversions. celebrat dilluns al Palau de la Batlia, deu de la Diputació, el president de la coproració i batle d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, va remarcar que és un pla ‘que no respons a interessos partidistes’, sinó que és proporcional als habitants per municipi, els ajuntaments dels quals poden decidir a què destinaran els diners. Per la seua banda, el diputat Emili Altur, va detallar que les localitats que tinguen els comptes sanejats podran accedir a les ajudes de forma directa. En cas contrari, hauran d’elaborar un pla econòmic financer.

Vídeo:

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any