El Pla d’Inversions Sostenibles de Diputació aporta 3.9 milions d’euros a la Vall d’Albaida

VilaWeb
Redacció
07.12.2015 - 17:07
Actualització: 07.12.2015 - 18:07

Més de vuitanta obres són les que la Diputació de València ha aprovat de finançar als municipis de la Vall d’Albaida a través del Pla d’Inversions Financerament Sostenibles. La inversió total serà de 3.955.144 euros entre els 34 pobles de la comarca.

El Pla d’Inversions aprovat el mes de setembre passat destina 35.88 euros per habitant a subvencionar inversions dedicades a obres de sanejament i proveïment d’aigües, recollida i tractament de residus, enllumenat públic, protecció del medi ambient i millora d’infraestructures agropecuàries i sistemes productius. També finança actuacions relacionades amb la indústria, l’energia, el comerç, la promoció turística, el transport, els recursos hidràulics, la recerca científica i tècnica, la societat de la informació i la gestió del coneixement. En els casos en què els municipis no superen els 1.500 habitants, 22 a la Vall d’Albaida, la inversió que reben és de 50.000 euros.

Del total de projectes presentats pels ajuntaments, el que té un pressupost més alt és el corresponent a la segona fase d’urbanització del carrer de Martínez Valls d’Ontinyent, de 558.868 euros. El pressupost global d’aquest pla és de 71,2 milions d’euros.

El diputat de Cooperació Municipal, Emili Altur, ha destacat en relació a aquesta qüestió que ‘els diputats som una eina i un mitjà per fer política local i donar sempre llibertat a aquells qui veritablement coneixen les necessitats de cada municipi, com són els batles’. Per això, assegura, ‘obrim un nou camí en els plans d’inversió de la corporació, en el qual els criteris principals per a la seua execució són la vocació municipalista, el respecte a l’autonomia local i el repartiment objectiu de les ajudes’.

Document: Llistat de projectes aprovats a la Vall d’Albaida

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any