Dilluns es va presentar a Ontinyent el Pla d’Ecoinnovació que promourà l’optimització en les empreses de la gestió d’aspectes com l’energia, l’aigua, la mobilitat, la digitalització i l’aprofitament de les matèries primeres.

Impulsat pel Clúster Innovall, amb el suport i finançament de l’Ajuntament d’Ontinyent i l’empresa pública Divalterra depenent de la Diputació de València, es vol implantar amb dues línies d’actuació. Una consistirà en la creació d’un Pannel Lab per a aconseguir ‘indústria sostenible 4.0’, amb una experiència pilot al polígon de l’Altet per afavorir una economia ‘circular’ i verda, amb un model que es puga aplicar a altres àrees industrials. Dins aquesta línia es preveu de recollir informació en els pròxims 6 mesos sobre paràmetres energètics, ús de l’aigua, mobilitat, grau de digitalització o matèries primeres per tal d’optimitzar la gestió i estalviar costos.

També en aquesta primera fase es farà una anàlisi de l’espai industrial de l’Altet i es definiran les línies estratègiques d’actuació, que inclouen l’elaboració d’un informe previ; un estudi de situació i potencial de l’àrea; un pla d’implantació de l’Ecoinnovació; el disseny d’accions de formació, informació, comunicació i difusió; un informe de resultats; i el disseny d’una agenda d’iniciatives locals d’impuls a l’Ecoinnovació, segons han explicat fonts municipals.

En la segona fase s’elaborarà un Manual d’Ecoinnovació per al seguiment i control de les millores previstes ‘a partir d’una estratègia basada en quatre punts: mesurar per a actuar millor; establir prioritats; involucrar proveïdors i clients establint una cadena amb més valor afegit; i crear nous models de negoci i innovació sistemàtica’.

Tal com es va explicar en l’acte de presentació del pla, la finalitat és fomentar la cooperació empresarial i modernitzar les àrees industrials de manera que es puguen conjugar els guanys econòmics amb els socials i ambientals.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.