El procés al mestre republicà de Benissoda Vicente Altabert tancarà les jornades sobre història de l’Educació

  • Dimecres i dijous se celebra la vuitena edició d'aquestes jornades, dedicada a l'educació en la II República espanyola

VilaWeb
Redacció
27.04.2016 - 15:53
Actualització: 27.04.2016 - 17:53

Aquest dimecres s’han inaugurat a Ontinyent les vuitenes Jornades d’Història de l’Educació Valenciana, organitzades per la Universitat de València i que aplegaran fins dijous professors i investigadors de l’evolució de l’ensenyament al nostre país.

Amb el títol genèric de ‘Les llums valencianes de la II República’, la seu de l’extensió Aula Escola Republicanauniversitària acull una àmplica programació que inclou la presentació de la Guia Didàctica de l’Aula de la II República instal·lada al mateix centre, a càrrec de la professora i impulsora de l’aula, M. Carmen Agulló.

La modernització educativa i les iniciatives que van ser possibles en temps de la república  a la Vall d’Albaida tancaran les jornades amb la tercera sessió de treball, dedicada a l’educació a la nostra comarca amb les intervencions d’Ana M. Reig (‘L’escola de la República: els quaderns escolars d’una xiqueta de Benigànim’), Joan Josep Torró (‘L’educació a la ciutat d’Ontinyent), i M. Carmen Agulló (‘Les reformes educatives a la Vall d’Albaida’).

Maria de la Creu Altabert, en un acte l'any 2015. Fotografia @maties_mari
Maria de la Creu Altabert, en un acte l’any 2015. Fotografia @maties_mari

El punt final el posarà Maria de la Creu Altabert, autora del llibre ‘Proceso a un maestro republicano’, en què documenta i recorda el procés judicial contra son pare, Vicente Altabert, mestre de Benissoda, republicà i catòlic, afusellat pel govern franquista l’any 1940.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any