El Consorci Provincial de Bombers de València va començar la setmana passada un programa pilot de prevenció en diferents col·legis de la demarcació de València per tal d’informar i sensibilitzar els xiquets sobre els perills del foc i com actuar en cas d’emergència.

A la Vall d’Albaida es visitaran cinc escoles entre febrer i març, la primera de les quals serà la Rafael Altamira de Quatretonda, el 23 de febrer.

El projecte ‘Bombers a l’Escola’ compta amb la col·laboració de la Conselleria d’Educació i pretén haver arribat a 1.000 alumnes de 40 centres quan acabe el 2018. Per a això, diversos efectius visitaran cada setmana tres escoles diferents per transmetre als infants els conceptes bàsics de prevenció i actuació en casos d’incendis.

‘Amb aquesta iniciativa d’acudir a les aules estem fent un pas més. A les visites escolars als nostres parcs se suma ara aquestes xerrades en els propis centres. Els xiquets són clau en la prevenció i en l’actuació davant d’emergències. A més, estem fent-los partícips dels valors que representa el col·lectiu de bombers’, va explicar a través d’un comunicat el president del Consorci, Josep Bort.

Aquestes xerrades estan dirigides a escolars d’entre 8 i 12 anys, de 3r, 4t, 5è i 6è de Primària. ‘És a partir d’aquestes edats quan podem traslladar al món escolar comportaments preventius més intensos que els servesquen en cas d’emergència.’

Unitat didàctica
Cada visita tindrà una durada d’una hora i mitja i s’hi impartirà una unitat didàctica. El projecte es recolza en material visual i un Decàleg ‘Preveincendis’. Un cop realitzada la visita a l’aula i a criteri del docent, es pot fer un control per assegurar-se que s’han aconseguit els objectius.

‘Pretenem fomentar la prevenció escolar i domèstica transmetent unes idees senzilles per evitar accidents. També desmentir conceptes erronis, conèixer el comportament de les flames i el fum i com protegir així com evitar accidents amb el gas, la cuina i els aparells elèctrics’, detallà Bort, qui recordà la importància de saber utilitzar els telèfons a l’abast per fer una trucada d’emergència.

Aquest projecte pilot s’emmarca dins de la campanya global ‘Cap, cor i coratge’, que impulsa el Consorci i que inclourà més accions. Entre els consells a seguir, els bombers transmeten als xiquets recomanacions com que no tiren aigua en cas de que es creme el menjar al foc, o que òbriguen les finestres si senten olor de gas.

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb