Una ruta eixint d’Alfarrasí enceta aquest dissabte 15 de setembre a la nostra comarca les rutes del programa de senderisme Entre Muntanyes organitzat per la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida i la de l’Alcoià-Comtat. Com en l’edició anterior, aquesta proposta arriba en els darrers mesos de l’any, enguany amb vint-i-nou cites els caps de setmana fins el 16 de desembre.

En l’acte de presentació a Ontinyent del programa, el president de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, Vicent Gomar, ha explicat que la proposta serveix ‘per a descobrir els recursos naturals i patrimonials que envolten les comarques de la Vall d’Albaida, l’Alcoià i el Comtat’, i alhora per a ‘promoure i potenciar el senderisme com una activitat física en contacte amb la natura que permeta conéixer el territori, descobrir racons de les nostres muntanyes.’

En la seua intervenció, el vice-president de la Mancomunitat de l’Alcoià-Comtat, ha assegurat que ‘són moltes les coses que ens uneixen, geogràficament com la serra de Mariola o la del Benicadell i el riu Vinalopó, o culturalment com les festes de Moros i Cristians o les danses. És per això que amb aquest programa pretenem treballar conjuntament i de forma cooperativa, unint recursos turístics’.

Els pobles de la nostra comarca que formen part del programa, són Alfarrasí, Benigànim, Montitxelvo, Bèlgida, Beniatjar, Quatretonda, la Pobla del Duc, Agullent, Fontanars dels Alforins, Otos, Salem, el Ràfol de Salem, Albaida, Llutxent, el Palomar, Castelló de Rugat, Bocairent, l’Olleria, Bellús, Montaverner, Aielo de Malferit, Ontinyent i Atzeneta d’Albaida.

Les inscripcions, gratuïtes, es poden fer a través del formulari https://goo.gl/t3RqUn o del codi QR inclòs als cartells i díptics, fins el dijous anterior a cada ruta.