La tertúlia proscrita

El record d’Empar Granell emociona en el lliurament del Premi Benicadell al campus universitari d’Ontinyent de la UV

  • La rectora de la UV ha rebut el guardó de la Coordinadora per la Defensa i Ús del Valencià per la tasca acadèmica, la dinamització cultural i la implicació en les Trobades d’escoles en valencià

VilaWeb
Redacció
31.03.2021 - 16:27
Actualització: 31.03.2021 - 18:27

Si ja ho fa cada any, enguany era més justificat encara, si calia, que el nom d’Empar Granell fera presència en el lliurament del Premi Benicadell de la Coordinadora de la Vall d’Albaida per la Defensa i Ús del Valencià.

No només pel lloc, l’edifici Lluís Vives, l’escola convertida ara en centre del campus, sinó també pel premiat.

I és que aquest matí el Campus Universitari d’Ontinyent de la Universitat de València ha rebut el guardó de l’entitat de què Granell va ser fundadora, en defensa del valencià a l’ensenyament. I el centre on hui s’ha fet l’acte emotiu on, segons el president de la Coordinadora, Josep Manuel Andrés, “probablement als murs del Lluís Vives va aparéixer per primera vegada el nom d’Escola Valenciana”.

Andrés ha fet lliurament del premi a la rectora de la Universitat de València, Mavi Mestre, “un socarrat que representa el penó de la conquesta, entesa com un treball col·lectiu i cooperatiu; i el nom del Benicadell com el cim més alt de la comarca, que ens recorda d’on venim i on anem”.

La rectora ha agraït el premi en nom ndel Campus d’Ontinyent i de tota la Universitat de València, i ha destacat que és una institució creada en 1499 pels Jurats de la ciutat de València per a estar al servei de la ciutadania. En eixe sentit ha remarcat la contribució de la Universitat de València en l’ús del valencià en els àmbits científic i acadèmic i, també, el paper rellevant de la Universitat en la vertebració del territori, posant com a exemple al Campus d’Ontinyent, i destacant la implicació de l’Ajuntament d’Ontinyent.

En la seua intervenció, el batle d’Ontinyent Jorge Rodríguez ha donat les gràcies a la Coordinadora per haver pensat en el Campus per al premi, i a la rectora per la “ferma aposta pels estudis universitaris a la ciutat”. I ha fet extensiu el reconeixement a les entitats que conformen la Fundació Universitària de la Vall d’Albaida: COEVAL, ATEVAL, CCOO i UGT, Caixa Ontinyent, la Universitat de València i l’Ajuntament.

Per part de la Coordinadora, la secretària Carme Doménech ha llegit l’acta de la Junta en què s’acordà el premi “per la seua tasca acadèmica i dinamització cultural; per la promoció i defensa de la llengua i cultura pròpia de la Vall d’Albaida; per la seua participació i implicació en les convocatòries de les Trobades d’escoles en valencià; i pel seu caràcter vertebrador de la comarca i les comarques centrals”.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any