El Sambori premia dos treballs d’escoles d’Ontinyent

  • Marisa Sisternes del CEIP Vicent Gironés, segon premi en la categoria de Tercer de Primària · El CEIP Martínez Valls ha rebut un dels dos premis en la d’Educació Infantil de 5 anys, amb la mestra Inma Ibáñez Micó

VilaWeb
Redacció
05.06.2022 - 18:38
Actualització: 05.06.2022 - 18:51

La Fundació Sambori va celebrar dissabte l’acte de lliurament de país del 24é Concurs de Literatura en Valencià i el 19é Concurs Universitari de Narrativa Curta a la Facultat de Farmàcia de la Universitat de València, a Burjassot.

En la convocatòria d’enguany, el jurat ha premiat dos treballs de la Vall d’Albaida, tots dos d’Ontinyent. D’una banda, Marisa Sisternes Calatayud  del CEIP Vicent Gironés ha obtingut el segon premi en la categoria de Tercer de Primària, per l’obra Un grup Whatsapp de l’època de la meua iaia. A més, i l’obra Gràcies del CEIP Martínez Valls ha rebut un dels dos premis en la modalitat d’Educació Infantil de 5 anys, amb la mestra Inma Ibáñez Micó.

100.000 alumnes hi participen

Més de 90.000 xiquetes i xiquets han participat enguany als premis Sambori, que conjuntament amb els participants del Sambori-Òmnium i el Sambori-OCB a les Illes, fan una participació de “més de 100.000 alumnes que escriuen i estimen en català”.

En l’acte, la presidenta de la Fundació Sambori, Laura Font, va reivindicar la figura de Joan Fuster en el centenari del seu naixement. “Com deia Fuster, ‘Ningú s’ha d’enganyar: dir bon dia ja és fer literatura’ i vosaltres amb les vostres històries heu aconseguit que el nostre Premi, el Premi Sambori siga la llavor que fa créixer la nostra llengua, ben viva i arrelada a l’escola”, va expressat.

“L’escola que ens fa lliures”

Per a la presidenta de la Fundació Sambori, els premis han apostat pel lema d’enguany de les Trobades “L’escola que ens fa lliures”, “perquè volem una escola on totes les ètnies, les diferents identitats de sexe, les diferents capacitats i competències tinguen cabuda, una escola que ha de ser diversa, feminista i coeducadora, arrelada al medi, crítica, laica, intercultural, pacifista, democràtica, sostenible i, en definitiva, una escola lliure i compromesa”.

El vice-president de la Fundació Sambori, Àngel Martí; la patrona de la Fundació Sambori i responsable del Sambori a les comarques de la Plana Alta i la Plana Baixa, Conxa Ortells i el membre de la Societat Coral Micalet Vicent Moreno van atorgar el Premi Empar Granell a la millor proposta pedagògica en la modalitat d’aula a M. Cristina Igual i Marisol Carreguí del CEIP Ausiàs March de la Vall d’Uixó pel treball Vaig nàixer el 2019.

A més, van atorgar el Premi Vicent Marçà a la participació comarcal a la Coordinadora d’Alumnat, Pares, Mares i Professorat per l’Ensenyament Públic en Valencià de l’Horta-València per la Llengua, per la seua trajectòria, participació i implicació incondicional. El guardó l’han recollit Laura Font, presidenta de la CAPPEPV, Paula Beneito, Cristina Sola, Vicent Lozano, Alejandra Martínez i Neus Olivé.

A l’acte hi van acudir la directora general d’Innovació Educativa i Ordenació, per delegació del president de la Generalitat Valenciana, Reis Gallego i Perales; el director de l’Àrea de Llengües de la Universitat Politècnica de València, Lluís Miret Pastor; la vice-presidenta del Consell Valencià de Cultura, Dolors Pedrós; el president d’Escola Valenciana, Natxo Badenes; la vice-presidenta d’Òmnium Cultural, Marina Gay; el membre de la junta nacional i responsables de la comissió de cohesió social d’Òmnium Cultural, Montse Ortiz; el membre d’Amics de la Bressola, Jordi Israel Mata; el representant de Societat Coral el Micalet, Vicent Moreno; i Xelo Valls Gregori, Elena Sansano Insa i Toni Montes Barbarroja, en representació de la FECCOOPV.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any