L’Ajuntament d’Ontinyent ha contractat, a través del programa EMCUJU del programa Avalem Joves del Consell, una jove Llicenciada en Dret que es destinarà a reforçar el Servei de Mediació Veïnal com a suport i reforç als agents de la Policia Local.

La decisió s’ha pres després que s’haja duplicat la demanda d’aquest servei, que segons fonts municipal ha passat de 9 peticions en 2016 a 19 durant els 6 primers mesos d’aquest 2017.

Enguany, tal com han detallat des del consistori, dels 19 expedients oberts 7 ja s’han resolt amb un acord entre ambdues parts; 4 han passat a altres instàncies per no correspondre a les competències de la policia en tractar-se de causes penals; n’hi ha 3 en què no va funcionar la mediació perquè una de les parts no es va voler acollir al procediment; en 3 casos el conflicte era responsabilitat d’altres administracions; i finalment queden 2 expedients encara en curs.

El servei de mediació

L’Ajuntament ofereix amb aquest servei de mediació facilitar la resolució de conflictes de convivència sense la necessitat d’haver d’arribar a la via judicial.

La mediació, que s’ha de demanar per part d’alguna de les persones involucrades en el conflicte, va a càrrec de la Policia Local. Una vegada presentada la sol·licitud de mediació (instància en pdf), el servei designarà un agent mediador que haurà de ser acceptat per les dues parts.

El servei es pot prestar quan, com a mínim, una de les dues parts tinga domicili a Ontinyent, el conflicte s’haja originat al terme de la ciutat i la mediació s’hi realitze. El protocol que seguit pels agents encarregats dels casos de mediació marca que els procediments es donaran per acabats quan les parts arriben a un acord o una de les dues renuncie a seguir el procés. Queden fora del servei els assumptes penals, laborals, de consum, familiars o amb les administracions.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]