El Síndic de Greuges ha instat l’Ajuntament de Castelló de Rugat a facilitar de manera “urgent” al grup municipal Compromís la documentació que va demanar el mes de juliol passat, relativa a l’expedient d’adjudicació d’un bar municipal, en resposta a una queixa presentada per la coalició.

El portaveu de Compromís, Damián Martínez, va registrar l’agost passat una queixa davant el Síndic de Greuges on denunciava que l’ajuntament no havia atés la seua petició de disposar com a regidor d’una còpia de l’expedient d’adjudicació del bar-restaurant Almud, ni dels justificants de pagament que s’hagueren efectuat, ni li havia donat cap resposta.

En la resolució, el síndic considera que l’actuació del consistori ‘podria no ser prou respectuosa amb els drets de la persona afectada’ i recorda a l’ajuntament que si ‘els representants triats per sufragi universal troben traves per al desenvolupament ordinari de la seua funció, no sols es vulnera directament el seu dret fonamental a l’exercici del càrrec públic, sinó que també es posen obstacles improcedents a la plena efectivitat del dret dels ciutadans a participar en els assumptes públics, pedra angular del nostre sistema democràtic.’

La sindicatura recomana que l’ajuntament facilite amb urgència la informació sol·licitada, i que permeta l’accés directe de tots els regidors al sistema de gestió electrònica dels expedients municipals per a reduir ‘tant la necessitat constant de presentar sol·licituds d’accés a la informació pública per part dels regidors de l’oposició, com la càrrega de treball innecessària que suporten els funcionaris i serveis municipals.’

Martínez ha lamentat haver de recórrer al Síndic de Greuges per a tindre accés a la documentació ‘que ens permeta de realitzar la nostra tasca d’oposició i fiscalització’, resultat de ‘l’opacitat’ de l’equip de govern socialista davant determinades peticions, i ha criticat que encara  no s’haja creat un portal públic de transparència ‘tal com acordarem la legislatura passada’.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.