Ateval ha demanat al president de la Generalitat, Ximo Puig, un compromís per a ‘potenciar i consolidar’ una ‘autèntica política industrial d’estat’ i ha presentat una bateria de millores ‘necessàries’ per al sector que inclou modificacions en la Llei de Contractació Pública per a ‘potenciar la indústria de proximitat’.

Representants de l’associació es van reunir divendres amb Puig, una trobada on es van tractar aspectes com la situació del clúster tèxtil i s’analitzà la conjuntura del sector, així com ‘els avanços aconseguits per la indústria tèxtil durant els mesos més durs de la pandèmia’.

Els empresaris tèxtils van presentar una bateria de propostes de millora que ‘potencien i consoliden’ una ‘autèntica política industrial d’estat’ i van posar en relleu l’’excepcional’ capacitat de resiliència del sector, amb la ‘ràpida adaptació a la difícil conjuntura econòmica nacional i internacional’ derivada de la crisi sanitària ocasionada per la covid-19.

El president d’Ateval, l’ontinyentí Pepe Serna, va subratllar que la indústria tèxtil ‘ha estat capaç de reactivar les seues línies de producció en els camps del tèxtil-llar, àrea del descans, tèxtil esportiu, entre més, així com de reorientar una nova divisió de producció de tèxtils sanitaris’.

Entre les qüestions que es posaren sobre la taula destaca la necessitat de millora en la Llei de Contractació Pública per a ‘potenciar la indústria de proximitat’ i les condicions de les bases de les Licitacions Públiques, on es pondere ‘amb més pes’ la innovació, disseny, qualitat, sostenibilitat, nous materials, seguretat del producte, certificació europea i compra pública intel·ligent.

Els representants del sector tèxtil van defensar l’obertura de vies de suport per a la presentació de projectes empresarials a través dels fons europeus Next-Generation UE, així i el desenvolupament de línies de treball i reforç de les taules estatals obertes de la indústria tèxtil, de la indústria de la moda i de la indústria de l’hàbitat.

Així, es comentà la constitució de la Mesa del Tèxtil, amb àrees com la innovació, la digitalització, la sostenibilitat, la internacionalització, la formació dels recursos humans o les infraestructures o serveis.

Les propostes presentades per Ateval formen part d’un projecte ‘més ambiciós’ en el qual participen la resta de sectors industrials valencians i que busca ‘potenciar i consolidar una autèntica política industrial tant en l’àmbit estatal com autonòmic, a través de pactes d’estat’.

Per a treballar en aquest sentit, Ateval celebrarà aquest dilluns 16 de novembre, a Ontinyent, una reunió amb el president de la Confederació Empresarial Valenciana i vice-president de la CEOE, Salvador Navarro, per a tractar ‘les diferents problemàtiques amb què es troben en les licitacions públiques a Espanya’ i ‘establir un conjunt de propostes per a la millora de les bases de les condicions d’aquestes licitacions en suport a la fabricació pròpia’.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.