El tèxtil demana a Puig un compromís per a ‘potenciar i consolidar’ una ‘autèntica política industrial d’estat’

  • El president de la Confederació Empresarial Valenciana es reuneix aquest dilluns a Ontinyent amb representants d'Ateval

VilaWeb
Redacció / EP
15.11.2020 - 18:12
Actualització: 15.11.2020 - 19:12

Ateval ha demanat al president de la Generalitat, Ximo Puig, un compromís per a ‘potenciar i consolidar’ una ‘autèntica política industrial d’estat’ i ha presentat una bateria de millores ‘necessàries’ per al sector que inclou modificacions en la Llei de Contractació Pública per a ‘potenciar la indústria de proximitat’.

Representants de l’associació es van reunir divendres amb Puig, una trobada on es van tractar aspectes com la situació del clúster tèxtil i s’analitzà la conjuntura del sector, així com ‘els avanços aconseguits per la indústria tèxtil durant els mesos més durs de la pandèmia’.

Els empresaris tèxtils van presentar una bateria de propostes de millora que ‘potencien i consoliden’ una ‘autèntica política industrial d’estat’ i van posar en relleu l’’excepcional’ capacitat de resiliència del sector, amb la ‘ràpida adaptació a la difícil conjuntura econòmica nacional i internacional’ derivada de la crisi sanitària ocasionada per la covid-19.

El president d’Ateval, l’ontinyentí Pepe Serna, va subratllar que la indústria tèxtil ‘ha estat capaç de reactivar les seues línies de producció en els camps del tèxtil-llar, àrea del descans, tèxtil esportiu, entre més, així com de reorientar una nova divisió de producció de tèxtils sanitaris’.

Entre les qüestions que es posaren sobre la taula destaca la necessitat de millora en la Llei de Contractació Pública per a ‘potenciar la indústria de proximitat’ i les condicions de les bases de les Licitacions Públiques, on es pondere ‘amb més pes’ la innovació, disseny, qualitat, sostenibilitat, nous materials, seguretat del producte, certificació europea i compra pública intel·ligent.

Els representants del sector tèxtil van defensar l’obertura de vies de suport per a la presentació de projectes empresarials a través dels fons europeus Next-Generation UE, així i el desenvolupament de línies de treball i reforç de les taules estatals obertes de la indústria tèxtil, de la indústria de la moda i de la indústria de l’hàbitat.

Així, es comentà la constitució de la Mesa del Tèxtil, amb àrees com la innovació, la digitalització, la sostenibilitat, la internacionalització, la formació dels recursos humans o les infraestructures o serveis.

Les propostes presentades per Ateval formen part d’un projecte ‘més ambiciós’ en el qual participen la resta de sectors industrials valencians i que busca ‘potenciar i consolidar una autèntica política industrial tant en l’àmbit estatal com autonòmic, a través de pactes d’estat’.

Per a treballar en aquest sentit, Ateval celebrarà aquest dilluns 16 de novembre, a Ontinyent, una reunió amb el president de la Confederació Empresarial Valenciana i vice-president de la CEOE, Salvador Navarro, per a tractar ‘les diferents problemàtiques amb què es troben en les licitacions públiques a Espanya’ i ‘establir un conjunt de propostes per a la millora de les bases de les condicions d’aquestes licitacions en suport a la fabricació pròpia’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any