Els afectats pel temporal poden demanar des de dilluns les ajudes per a comprar béns de primera necessitat

  • Els ajuntaments tenen també quinze dies per a sol·licitar les subvencions aprovades per als consistoris

VilaWeb
La riuada va causar desperfectes en la central hidroelèctrica d'Aielo de Malferit
Redacció
22.09.2019 - 16:55
Actualització: 22.09.2019 - 18:55

Els afectats pel temporal de pluja de la setmana passada poden sol·licitar a la Generalitat, des d’aquest dilluns 23 de setembre, l’avançament per a adquirir béns domèstics de primera necessitat. El termini per a sol·licitar les subvencions és de quinze dies hàbils, fins al 14 d’octubre vinent.

Després de presentar la instància rebran un avançament de 1.500 euros per habitatge. Aquesta ajuda es podrà ampliar fins als 4.500 euros per beneficiari en funció dels danys patits a causa de les inundacions.

El Consell ha habilitat una partida extraordinària de 13,5 milions d’euros per a aquests pagaments d’urgència a les persones físiques a fi que es puga recuperar la normalitat com més prompte millor.

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha detallat que la Generalitat desplegarà, a partir d’aquest dilluns, una dotació de tècnics administratius que se situaran als ajuntaments afectats ‘per a informar i ajudar els damnificats en els tràmits necessaris per a accedir a les subvencions.’

En aquest sentit, hi haurà tècnics de la Generalitat en cadascun dels vuit municipis més afectats amb els mitjans informàtics necessaris i formularis de sol·licitud impresos perquè les persones afectades només hagen d’emplenar-los i signar-los per a iniciar la tramitació.

Els municipis de la Vall d’Albaida que, es poden acollir a aquestes ajudes són Agullent, Aielo de Malferit, Albaida, Atzeneta d’Albaida, Bellús, Beniatjar, Benigànim, Bocairent, Castelló de Rugat, Fontanars dels Alforins, la Pobla del Duc, Llutxent, l’Olleria i Ontinyent.

Un procediment ‘senzill’ i assessorat

Gabriela Bravo ha assegurat que es tracta d’un ‘procediment administratiu senzill per al qual la ciutadania comptarà amb l’assessorament i ajuda dels tècnics de la Generalitat’. Ha recalcat que el Consell ‘està ja aportant tots els recursos materials i humans a fi que les ajudes es cobren de forma immediata.’

El decret d’ajudes a les persones físiques es va publicar aquest divendres, 20 de setembre, en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana després del ple del Consell celebrat a Oriola.

El document estableix que els afectats han de disposar d’un títol jurídic –com ara una escriptura de propietat o un contracte de lloguer– per a ocupar l’habitatge que afectat per les inundacions. Aquesta iniciativa, a més, contempla que l’ajuda puga arribar als 4.500 euros per immoble segons els estralls que s’hagen patit.

‘No escatimarem en recursos’

Segons la consellera, la Generalitat no ha ‘escatimat en mitjans ni escatimarà en recursos perquè els danys es puguen reparar amb la màxima urgència, ja que parlem de necessitats bàsiques de les persones.’

Les ajudes aprovades divendres passat pel Ple del Consell inclouen un altre decret destinat a subvencions directes als ajuntaments afectats per un valor de deu milions d’euros perquè puguen escometre les despeses extraordinàries provocades pel temporal. Les autoritats locals disposen també del mateix termini de quinze dies hàbils per a sol·licitar-ne les ajudes.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any