Els arxius municipals d’Aielo de Malferit i d’Ontinyent tindran ajuts econòmics per a restauració i digitalització

  • Corresponen a subvencions convocades per la Conselleria d'Educació, Recerca, Cultura i Esport

VilaWeb
Redacció
15.05.2017 - 15:20
Actualització: 15.05.2017 - 17:20

La Conselleria d’Educació, Recerca, Cultura i Esport concedirà ajudes econòmiques als arxius municipals d’Aielo de Malferit i d’Ontinyent, segons ha publicat el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana sobre la resolució de les subvencions per a la digitalització i la restauració de la documentació històrica i per a la millora de les instal·lacions dels arxius. En total, els ajuts arriben a 61 municipis per un import total de 110.000 euros.

Les subvencions van destinades als municipis i les entitats locals menors que realitzen inversions en la digitalització i en la restauració de la documentació històrica anterior a l’any 1940 existent a l’arxiu municipal, així també a inversions en la millora de les instal·lacions que tinguen una despesa mínima de 600 euros, amb la finalitat de millorar la conservació i la difusió del patrimoni documental.

La Generalitat contribuirà al finançament parcial de les despeses, fins a un màxim del 50% del cost de la inversió realitzada, en digitalització i restauració de documents o en l’adquisició d’equipament per a la conservació i utilització dels fons documentals existents en els arxius municipals.

S’entén per equipament les prestatgeries metàl·liques d’angle ranurat, armaris compactes, mòbils sobre raïls, taules horitzontals per a plànols, deshumidificadors i termohigròmetres. N’està exclòs el mobiliari d’oficina. Pel que fa a la digitalització, els projectes presentats han de complir unes característiques tècniques sobre formats i fitxers que especifica la convocatòria. El procés d’assignació econòmica entre les entitats beneficiàries es farà tenint en compte la dotació total de la convocatòria i la proposta de concessió que realitzarà la comissió avaluadora.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes