Els bous sense sang no són constitucionals

  • «Sabíeu que una corrida de toros sense sang, sense piques, sense banderilles, sense punyals, sense espasa esmolada, és una corrida condemnada a la desaparició en un termini molt més curt del que era natural en una corrida amb sang.»

Ximo Urenya
29.07.2017 - 10:00
Actualització: 29.07.2017 - 12:00
VilaWeb

Les Illes Balears han prohibit que es maltracten i es maten els toros a les corrides. Quin atreviment que heu tingut els insulars! Ja sabíeu que el Tribunal Constitucional us impugnaria la nova llei contra la tortura dels bous i, tanmateix, us heu atrevit a tirar endavant. Com que no podíeu abolir les corrides perquè la tauromàquia es va declarar Patrimoni Històric i Cultural, heu optat per descafeïnar-les. Sabíeu que una corrida de toros sense sang, sense piques, sense banderilles, sense punyals, sense espasa esmolada, és una corrida condemnada a la desaparició en un termini molt més curt del que era natural en una corrida amb sang. I sabíeu que la mort de l’autèntica festa ‘nacional’ espanyola és allò que no acceptaran mai els governs de Madrid. Quin afeccionat a l’’art’ del toreig voldrà assistir a un espectacle incruent sense el plaer que provoquen els bramuls dels bous plens de sang? A qui podrà interessar un espectacle sense la morbositat d’una mort anunciada? I no diguem del poc interès d’una festa si no hi pot haver, desig inconfessat, la mort del torero!

Quan el Parlament de les Illes ha aprovat la llei que prohibeix que es maltracten els bous a les corrides en aquell territori, amb el vot favorable del Partit Socialista de les Illes Balears, de Més i de Podem, ja sabien la segura resposta irada del govern espanyol i també dels periòdics de la zona nacional carpetovetònica i olé. També de les cartes al director de lectors ofesos que no podran veure morir els toros a les places de bous de Mallorca quan hi vagen en vacances. Això si els bons jutges del TC no eviten la desgràcia.

A partir d’ara, els toros de ses illes no podran ser ferits amb les banderilles ni morts amb l’espasa, ja que només hauran d’utilitzar uns nous ‘utensilis que eviten danyar i maltractar l’animal’. Usaran, potser, la tela de velcro al llom de l’animal per fixar banderilles i l’espasa de plàstic, que es com fan en algunes ciutats d’Estats Units. Una ridiculesa absoluta per a afeccionats sàdics amants de les emocions fortes de sang i fetge, així com també per als animalistes que seguiran oposant-se, naturalment, a la Fiesta Nacional sin sangre on els bous seguiran sent torturats. No tant, però torturats.

De fonts no massa ben informades se sap que a partir d’ara el Gobierno de Madrid instaurarà algun tipus d’Inspección Taurina de Sangre Derramada, la qual estarà formada per un veterinari, un especialista en mesura de graus de tortura i un metge forense. La Inspección oficial acreditarà davant els delegats del Govern central que l’espectacle ha estat oficialment ben cruel, ben ensangonat, el bou ben mort i la sensibilitat dels espectadors ben ferida. A més, la Inspección atorgarà la corresponent certificació als gestors de la plaça que la corrida ha acomplert suficientment els elements sanguinaris de la Fiesta d’Interés Històrico y Cultural de la Marca España.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any