Els departaments de salut de Xàtiva-Ontinyent i Gandia reordenen i amplien mitjans davant una pressió assistencial asfixiant

  • La Sala Gomis d'Ontinyent ja fa de sala de Rehabilitació

VilaWeb
Espai de Rehabilitació habilitat a la Sala Gomis d'Ontinyent
Redacció
28.01.2021 - 19:46
Actualització: 28.01.2021 - 20:46

L’Hospital d’Ontinyent ha instal·lat ja vuit llits d’hospitalització a la sala de Rehabilitació, després de traslladar aquest servei a la Sala Gomis, on han començat els tractaments urgents o que no es poden demorar. El de Gandia també ha actuat davant la pressió assistencial, amb l’habilitació de vint-i-sis llits més de crítics i la reordenació de plantes i urgències.

Per a l’habilitació dels espais com a plantes hospitalàries ha calgut instal·lar preses de gasos medicinals, ventilació i climatització, i també controls d’infermeria, a càrrec d’equips de manteniment, electricitat i personal sanitari.

Aquestes accions formen part dels plans de contingència elaborats pels centres del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent que s’estan desenvolupant dies per a afrontar l’increment en la pressió assistencial als centres sanitaris.

Amb aquestes actuacions, i amb l’habilitació d’altres espais assistencials dins dels centres hospitalaris, s’ha pogut ampliar el nombre de llits disponibles. A l’Hospital d’Ontinyent s’ha passat de 36 a 50 llits disponibles. En el cas del de Xàtiva, s’ha passat de 248 a 270, tots amb atenció hospitalària a càrrec de les diferents especialitats i professionals sanitaris.

L’Hospital de Gandia habilita més llits de crítics i reordena les urgències

Per la seua banda, l’Hospital de Gandia, a què estan adscrits també municipis de la Vall, ha hagut d’habilitar tretze llits per a pacients crítics per covid a la sala de Cirurgia Major Ambulatòria, tres a un quiròfan, i deu en la Unitat de Recuperació Postanestèsica per a crítics no covid.

Quant a l’hospitalització de pacients de coronavirus, hi ha cent trenta habitacions, de les quals s’han doblat trenta-vuit per a ampliar la capacitat, i se n’han habilitat catorze a la planta d’hospitalització de Salut Mental per a pacients amb patologies no covid de Medicina Interna.

D’altra banda, el centre separarà a partir de dilluns vinent les urgències respiratòries, que s’atendran en la zona actual de les Urgències, de les urgències d’altres tipus que s’atendran a l’àrea de Rehabilitació. La reordenació de l’atenció no implica cap modificació en l’entrada de pacients, que han de continuar accedint a les urgències per la porta habitual.

 

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any