concentració ontinyent Fridays For Future

Arreu del país hi ha hagut aquest divendres manifestaxcions i concentracions d’estudiants seguint la crida del moviment Fridays For Future, que demana als governs que lluiten contra el canvi climàtic.

A Ontinyent, la concentració s’ha fet a la plaça de l’Ajuntament, impulsada per alumnes de l’IES L’Estació.

El moviment Fridays For Future demana que es complisquen els Acords de París de l’any 2015 i es reduesquen les emissions de carboni per mantenir l’increment de temperatura global ‘molt per sota dels 2 graus centígrads respecte als nivells preindustrials’.

L’objectiu d’aquests primers nuclis de Fridays For Future és convertir el 15 de març en l’espurna que encenga la metxa d’un gran moviment ecologista que sacsege la societat com ho van fer els indignats el 2011 o el feminisme amb la gran vaga del 8-M de l’any passat.

Al nostre país hi ha hagut mobilitzacions també a València, Benicàssim, Perpinyà, Argelers, Girona, Cardedeu, les Franqueses del Vallès, Santpedor, Terrassa, Barcelona, Sant Joan Despí, Sant Pere de Ribes, Vilafranca del Penedès, Tarragona, Castelló, la Vall d’Uixó, Pego, Alacant, Elx, Torrevella, Palma i Eivissa.

Manifest llegit a la plaça de l’Ajuntament