Els rectors de les universitats públiques valencianes demanen corregir la discriminació de les dones investigadores

  • Tots cinc s'han sumat a la Declaració Institucional de les Corts de rebuig als pressupostos de l'estat

VilaWeb
Redacció / EP
06.04.2017 - 16:05
Actualització: 06.04.2017 - 18:05

Els rectors de les cinc universitats públiques valencianes han reclamat aquest dijous a l’Agencia Nacional de Evaluación de la Calidad i Acreditación espanyola mesures correctores per pal·liar les desigualtats existents en la carrera de les dones investigadores.

Ho han acordat en la reunió celebrada aquest dijous a Ontinyent, on hi han participat els rectors de la Universitat de València; la Politècnica; la d’Alacant; la Jaume I de Castelló i la Miguel Hernández d’Elx

Per a la Conferència de Rectors de les Universitats públiques valencianes, el sistema d’avaluació actual contempla les baixes per maternitat com a períodes sense activitat docent, tot i ser hores cotitzades, ‘cosa que perjudica i alenteix les carreres docents i investigadores de les dones’, segons ha apuntat el president de torn de l’entitat, Manuel Palomar, rector de la UA. Palomar ha insistit que aquesta ‘falta de mesures per corregir les desigualtats per raó de gènere’ suposa que les dones amb fills ‘tarden més temps a arribar a la suma d’hores lectives necessàries per poder acreditar-se i, per tant, optar a places fixes com a docents o catedràtiques’.

Els cinc rectors han de decidit sumar-se també a la ‘Declaració Institucional davant la marginació de les valencianes i els valencians en els pressupostos generals de l’Estat 2017’, signada a les Corts Valencianes.

El president de la Conferència de Rector ha assenyalat que la disminució de recursos per al País Valencià ‘implicarà, irremeiablement, una minva en la capacitat de recuperació i creixement en tot el nostre territori afectant, per tant, al sistema públic d’educació superior valencià’.

Foto: @rectorUA

Els cinc rectors han participat en una recepció oficial al despatx d’alcaldia, per part del batle, els regidors dels grups Socialista, Partit Popular, Ciudadanos, i els patrons de la Fundació Campus Ontinyent. Tots cinc han signat al llibre d’honor de la ciutat i han descobert una placa commemorativa que es col·locarà al campus universitari de la ciutat.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any