L’Ajuntament d’Ontinyent ha habilitat un espai a la web municipal per tal de facilitar la participació ciutadana en l’elaboració de l’estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (DUSI), per la qual el consistori preveu d’acudir a la convocatòria d’ajuts europeus dels plans FEDER.

Tal com havia avançat la coordinadora de Territori i primera tinent-batle, Rebeca Torró, l’ajuntament vol dissenyar aquesta estratègia urbana ‘amb els mecanismes de participació ciutadana necessaris perquè es puga obtenir un document tan consensuat com siga possible, ja que després es farà servir com a complement del Pla Estratègic que començarem a elaborar en gener’.

A més de la possibilitat de participar via web, Rebeca Torró i el Coordinador de Política Econòmica, Pablo Úbeda, han explicat aquest dimarts a representants dels Consells Econòmic i Social, de Benestar Social, de Medi Ambient i Veïnal, i també dels grups polítics municipals detalls sobre aquest procés participatiu.

Visió a llarg termini i de conjunt

La regidora Torró ha especificat que l’estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat ha de ser ‘coherent, equilibrada i amb una visió de llarg termini, i no sols per a abordar problemàtiques específiques’, plantejada al voltant de 4 objectius marcats per la Comissió Europea en el marc de l’Horitzó 2020 per aconseguir avanços en tecnologies de la informació i la comunicació, patrimoni, inclusió social i una economia baixa en carboni.

Els reptes principals a afrontar que es planteja l’ajuntament són l’increment de la cohesió territorial i la connectivitat entre els principals nodes funcionals i la perifèria; la millora del posicionament competitiu del municipi, dinamitzant el sector empresarial; la prevenció en l’increment de la demanda de serveis i necessitats de les persones majors, potenciant les capacitats professionals relacionades com a oportunitat d’ocupabilitat; l’alineació de les necessitats de les empreses amb la capacitat formativa del municipi, identificant nínxols d’oportunitat per a l’ocupació juvenil; i la reducció de la factura energètica dels col·lectius més desfavorits, promocionant la rehabilitació energètica d’edificis antics.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.