La Conselleria d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha construït un depòsit d’aigua per a la prevenció i extinció d’incendis forestals a Pinet, a la Muntanya d’Utilitat Pública la Serra.

El director general de Prevenció d’Incendis, Diego Marín, ha explicat que l’execució d’aquesta infraestructura necessària en la lluita contra els incendis forestals “ve determinada pel compromís adquirit per la Conselleria de Transició Ecològica arran de l’incendi que de Llutxent de l’any 2018”.

El depòsit, amb una inversió de 217.000 euros, té una capacitat de 471,33 m³ d’aigua embassada que pot ser usada tant per helicòpters com per vehicles autobomba, segons ha informat la Generalitat en un comunicat. De planta circular, està fabricat en formigó armat pretesat de 30 centímetres de gruix en paràmetres verticals, amb una altura interior de tres metres i un diàmetre interior de 14,17 metres.

El subministrament d’aigua procedeix de la xarxa d’aigua potable de Pinet i, com a elements auxiliars, s’han construït una arqueta per a la recàrrega de vehicles autobomba, un abeurador per al bestiar i una tolla perquè la fauna puga beure aigua sense risc.

Les obres del depòsit s’emmarquen en el desenvolupament del Pla Local de Prevenció d’Incendis Forestals i del Pla d’Infraestructures establit en el Pla de Prevenció d’Incendis Forestals de la demarcació de Xàtiva, juntament amb les recomanacions de les Normes Tècniques de Punts d’Aigua Específics per a l’Extinció d’Incendis Forestals, i és finançada amb fons del Programa de Desenvolupament Rural 2014-2020.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.