El Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat ha activat la preemergència taronja per nevades que poden afectar la Vall d’Albaida, segons ha informat en un butlletí d’avisos meteorològics.

Per a aquest diumenge, es preveu el risc de pluja nivell groc i la possibilitat de nevades, a causa de la borrasca Glòria.

El Centre de Coordinació d’Emergències ha emés un avís especial davant l’arribada d’un fort temporal d’hivern a partir del diumenge que portarà associats fenòmens de neu, pluja, vent i fenòmens costaners.

Pràcticament totes les zones de l’interior del País Valencià es veuran afectades per la neu, mentre que el vent i els fenòmens costaners se centraran a les zones litorals, que a més tindran pluges persistents. Es preveu que el temporal comence a últimes hores de diumenge, amb cotes de neu molt baixes en la matinada del dilluns.

Podreu seguir ací l’evolució del temporal:

Recomanacions

L’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències recomana als municipis i organismes amb competències en la gestió de les emergències que mantinguen l’atenció i seguiment de tots els avisos que emeta durant aqueixos dies el Centre de Coordinació d’Emergències, amb la finalitat d’activar amb antelació els protocols d’actuació i establir les mesures preventives pertinents en els àmbits respectius.

L’avís va acompanyat d’unes recomanacions particulars on s’aconsella d’extremar la precaució en els municipis de l’interior (preparats davant els problemes en la xarxa viària que puguen portar a situacions d’aïllament temporal i comprovar les comunicacions per a informar de qualsevol mena d’incidència).

La pluja podria tindre certa intensitat a la nostra comarca. Durant el cap de setmana ja s’espera que en algunes zones el vent puga superar els 60 quilòmetres per hora, per la qual cosa s’han de prendre les mesures necessàries per a evitar qualsevol classe d’incendi.