Empresaris i representants del govern local d’Ontinyent visiten el Parc Científic de la Universitat de València

  • La ciutat estudia ser-ne una seu. amb un espai construït al campus universitari

VilaWeb

Redacció

09.04.2019 - 17:25
Actualització: 09.04.2019 - 19:25

Una delegació institucional i empresarial d’Ontinyent ha visitat aquest dimarts el Parc Científic de la Universitat de València per a conéixer-ne les potencialitats d’innovació i les possibilitats d’establir-hi vincles des de la comarca.

De la delegació en formaven part el batle d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i el regidor de Promoció Econòmica, Juan Pablo Úbeda; el president i secretari de COEVAL, Javier Cabedo i Vicent Donat; i el president i el secretari d’ATEVAL, Rafael Lurbe i Felipe Carrasco.

La vice-rectora d’Innovació i Transferència, M. Dolores Real; el vice-rector d’Investigació, Carlos Hermenegildo; el de Territori i Societat, Jorge Hermosilla; i Joan Enric Ubeda, director del Gabinet de la Rectora, de Marketing i de Comunicació Institucional de la UV, han explicat als visitants ‘com és de valuós de concentrar en un mateix espai la investigació i l’empresa’. El parc científic aplega ara 7 instituts d’investigació, 2 centres singulars i 91 empreses.

La vice-rectora M. Dolores Real ha assegurat que ‘l’equip actual de direcció de la Universitat de València té un ferm compromís amb la tercera missió de la institució acadèmica, que és la transferència de coneixement, basada en tres eixos vertebradors: innovació, emprenedoria i compromís social.’

Per la seua part, Rodríguez ha expressat el compromís del seu govern ‘per a impulsar la presència del Parc Científic a Ontinyent’ amb una seu a la ciutat, atenent una proposta apuntada per la rectora de la UV, Mavi Mestre, en una visita recent a la ciutat.

Sobre això, el director del parc científic, Juan Antonio Raga, i el gerent de la Fundació Parc Científic Universitat de València, Fernando M. Zárraga, han plantejats possibles línies de col·laboració, com ara que les empreses puguen desenvolupar línies innovadores amb l’assessorament dels grups d’investigació de la universitat.

Una altra opció aportada és ‘la creació a Ontinyent d’un espai per a generar negocis nous en àrees que tinguen un component innovador. Per a dur-ho a terme, caldria que l’ajuntament fomentara un programa d’impuls de l’emprenedoria innovadora al qual el Parc Científic donaria suport i assessorament perquè es desenvolupe’, ha afirmat.

Els visitants han recorregut les instal·lacions de la biotecnològica Biopolis, una empresa adquirida per la multinacional americana de l’alimentació ADM i centre d’innovació en probiòtics, i han visitat l’Institut Universitari d’Investigació Robòtica i Tecnologies de la Informació, on els han donat informació de desenvolupaments tecnològics realitzats per la Universitat de València en l’àmbit del tèxtil.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem