En suport de Vicent Lluís Pérez Pla

  • "Si s'hagueren comunicat les dificultats que hi havia, s’hauria donat més suport, evitant fer un dany innecessari al nostre company"

Treballadors dels Serveis Socials de l’Ajuntament d’Ontinyent
14.10.2021 - 17:43
Actualització: 14.10.2021 - 19:43
VilaWeb

Les companyes de treball de Vicent Lluís, estem profundament commogudes per l’escrit de la Junta Directiva de l’Associació Veïnal del Llombo en la seua revista número 114 i les conseqüències de les decisions preses de manera immediata com a resposta a l’article «Un altre intent de debilitar el centre cívic El Llombo».

El fet d’afirmar que una persona amb diversitat intel·lectual no és capaç de tenir responsabilitats o d’aprendre és obtús i irresponsable; no voler ajudar-lo és insolidari. Cessar-lo en el seu lloc d’ordenança del Centre Cívic on només ha tingut l’oportunitat de demostrar la seua capacitat durant dos mesos és discriminatori i molt precipitat.

És indecent suggerir que el nostre company no pot obrir i tancar el centre, supervisar els elements elèctrics i electrònics o organitzar l’espai. Les seues companyes sabem que és molt responsable, treballador i curós amb les tasques que li assignen i amb les persones amb les quals es relaciona. Qualsevol errada seua, com la de qualsevol altra persona que comença en un treball, es mereix suport i rectificació amable. Si s’hagueren comunicat les dificultats que hi havia, s’hauria donat més suport, evitant fer un dany innecessari al nostre company.

Vicent Lluís, al que defineixen en el text com a «xaval» o «col·laborador» és una persona de 40 anys que viu els caps de setmana sol, i que fa molts anys que treballa a l’ajuntament: des de l’any 2001. Té una vida familiar i social com la de qualsevol, i la seua integració laboral passa pel suport de totes les persones que li’l vulguen donar. Com a societat estem obligades a oferir a cada persona un lloc al seu si en condicions que li permeten la total integració social, sense discriminació o prejudicis. I totes les persones som responsables en més o menys mesura del benestar de les altres i, per tant, també de la seua situació d’exclusió. I això és el que hem fet amb Vicent.

Les persones que treballem amb Vicent de fa anys estem obligades a ser crítiques amb la desigualtat i intolerants amb els actes discriminatoris si volem avanços socials autèntics i permanents.

Acompanyar-se de persones diverses pot ser més arriscat, de vegades menys còmode, però al cap i a la fi, sempre resulta més edificant.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any