La tertúlia proscrita

Ens falten totes

  • Manifest llegit en l'acció Alerta Feminista a Beniganim, l'Olleria i Ontinyent

Coordinadora Feminista de València
23.06.2017 - 22:34
Actualització: 24.06.2017 - 00:34
VilaWeb

La Coordinadora Feminista de València manifesta la seua condemna pels assassinats masclistes que eleva a 972 dones assassinades a l’estat espanyol entre 2004 i 2017.

Aquest 2017, han estat assassinades 33 dones, 6 xiquetes i xiquets. 7 casos més estan en investigació.

Però no només cal recordar totes aquestes dones assassinades, sinó també la resta de dones maltractades i agredides, insultades, humiliades i assetjades, esclavitzades i explotades, les dones que viuen una mort silenciosa cada dia en les cases i a les seues vides, les dones que pateixen qualsevol tipus de violència física, psicològica, econòmica o sexual, violències que s’exerceixen contra la dona pel simple fet de ser dona. Perquè els assassinats són la punta d’un iceberg de violència que patim les dones.

Recollida de missatges en l’acció Alerta Feminista a l’Olleria

La violència cap a les dones és una de les més degradants violacions de Drets Humans, i continua progressant a tot arreu i de forma global. No respecta fronteres, cultures, nivells econòmics. És present en èpoques de conflicte i en temps de pau, a la llar, al treball i al carrer.

Aquesta violència no és aïllada; la violència contra les dones té un origen estructural. Vivim en un sistema heteropatriarcal i capitalista, que es basa en la desigualtat entre homes i dones, donant uns privilegis als homes mentre oprimeix i invisibilitza les dones i les persones que qüestionen la norma social o no responen a la sexualitat heteronormativa imposada. A més, aquest sistema opressor utilitza les violències masclistes com a eina per sostenir-se.

Lectura del manifest a Benigànim

Davant del silenci que hi ha enfront d’aquestes violències diverses que patim les dones, des del moviment feminista denunciem que també és violència:

  • Les retallades sistemàtiques en tots els recursos públics, i més concretament en els recursos especialitzats envers les dones, tenen un impacte de gènere brutal per la precarització i vulnerabilitat de les dones.
  • Les lleis contra les violències de gènere i/o violències masclistes no han anat acompanyades d’una dotació pressupostària suficient dels recursos adients que permetés el desplegament integral d’aquestes lleis.
  • El sistema judicial reprodueix les estructures patriarcals i perpetua la violència masclista, afavorint la desprotecció de les dones en risc i invisibilitzant i minimitza les violències viscudes.
  • La manca d’acció política de les nostres administracions públiques a tots els nivells.

 

Front aquestes violències estructurals, no fem cap pas enrere. No volem ser valentes, volem construir vides vivibles i en llibertat. Per això, sabem que l’organització i la denuncia és necessària.

Ens necessitem les unes al costat de les altres, de forma col·lectiva i practicant l’autoorganització, l’apoderament i l’autodefensa feminista.

Ens volem callades i en solitari, però nosaltres en comú cridem ben alt, diem prou a les violències masclistes i ens donem suport per gaudir de vides i relacions lliures: perquè ens hi va la vida.

PERQUÈ ENS VOLEM VIVES, LLIURES, I JUNTES!!!

CONTRA LES VIOLÈNCIES MASCLISTES, AUTODEFENSA FEMINISTA

https://www.facebook.com/ayuntamientoscontramachismocriminal/videos/310187999421707/

 

Notícies relacionades:
· Ontinyent es mobilitzarà per l’Alerta Feminista del 19
· L’Olleria se suma a l’Alerta Feminista de dilluns

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any