Entra en vigor l’obligatorietat del certificat covid

Consulteu els detalls de l'aplicació de l'obligatorietat i la resta de mesures anticovid en vigor

VilaWeb
Redacció
04.12.2021 - 16:06
Actualització: 04.12.2021 - 17:06

Aquest dissabte ha entrat en vigor l’aplicació del certificat covid en alguns espais aprovat pel Tribunal Suprem de Justícia del País Valencià, després que la setmana passada ho demanara el Consell.

A més, es mantenen vigents altres mesures com ara l’obligatorietat d’utilitzar màscara als espais interiors i la prohibició de fumar a terrasses o quan no es puga mantenir prou distància entre persones.

En quins espais s’ha d’entrar amb certificat covid?

A partir del 4 de desembre i durant 30 dies, cal mostrar el passaport covid que acredite que està vaccinat, té immunitat natural o s’ha fet una prova diagnòstica que és negativa, en aquests espais:

—Per a accedir a l’interior de bars i restaurants amb capacitat per a més de cinquanta persones. No cal presentar-lo per a consumir a les terrasses de bars i restaurants.

—Per a accedir a sales de joc i apostes amb capacitat per a més de cinquanta persones.

— Demanaran el passaport covid als usuaris de discoteques i pubs musicals amb capacitat per a més de cinquanta persones.

—Per a accedir a espais per a casament i altres celebracions i festivals de música amb capacitat per a més de cinc-centes persones.

— També serà necessari per a entrar a les residències de gent gran o visitar malalts als hospitals.

Sense limitacions horàries o de cabuda a la restauració i el lleure nocturn

Sobre limitacions horàries i de cabuda, l’única limitació en aquest àmbit serà a l’ocupació de les taules, amb un màxim de deu persones.

Celebracions i esdeveniments públics

S’aixequen les limitacions de cabuda a totes les activitats, esdeveniments i celebracions. La conselleria de Sanitat ha anunciat que el certificat covid o una prova d’antígens negativa seran requisits indispensables per accedir en els festivals de música. El protocol estableix que els usuaris tindran llibertat de moviment en els recintes, per al consum d’aliments i begudes i també per al ball. La màscara serà obligatòria excepte en el moment del consum de begudes i aliments. D’altra banda, els esdeveniments disposaran de gel hidroalcohòlic i màscares per als assistents. El límit de cabuda serà del 100% i s’haurà de garantir la distància de seguretat.

Quant a les celebracions populars, la normativa estableix l’obligatorietat de dur màscara quan no s’estiga bevent o menjant. En aquest tipus d’actes està permés el ball respectat les distàncies de seguretat. També es permeten les actuacions esporàdiques o amateur de cant i les actuacions professionals de grups musicals, sempre que es garantisca una correcta ventilació dels espais. Els esmorzars, dinars i sopars es faran, preferentment a l’aire lliure a través de la instal·lació de carpes o en carrers delimitats. D’aquesta manera, els actes hauran de complir la normativa específica d’hostaleria en el moment de la celebració, és a dir, hauran d’incloure el nombre de comensals per taula i garantir la distància de seguretat entre les taules. Sobre l’ús de la màscara  serà obligatòria encara que l’activitat es faça a l’aire lliure.

Cultura

La cabuda a cinemes, teatres, auditoris i museus pot tornar a ser del 100%. Només caldrà mantenir distància quan es preveja la possibilitat de consumir begudes i aliments. En aquest cas, caldrà deixar lliure un seient de distància.

Sense límits als estadis a l’aire lliure de futbol i bàsquet professional

No hi ha un nombre màxim d’espectadors als partits de lligues professionals de futbol i bàsquet, sinó que la cabuda màxima serà del 80% a pavellons i del 100% als estadis a l’aire lliure.

Ús de màscara

—L’han de dur les persones majors de sis anys en qualsevol lloc tancat. En els mitjans de transport per terra, mar o aire. També és obligatòria a l’aire lliure quan hi haja aglomeracions de persones i no siga possible mantenir la distància d’1,5 metres. La Generalitat recomana continuar amb l’ús de la màscara en espais a l’aire lliure que no siguen platges o espais naturals.

Més notícies

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes