Es busca oposició ideològica

Grup Municipal Compromís per Ontinyent
21.11.2015 - 18:04
Actualització: 21.11.2015 - 19:04
VilaWeb

El ple del 19 de novembre es va caracteritzar pel poc contingut de gestió municipal: 6 punts en l’ordre del dia. Com ja hem dit, una cosa és el ritme de la gestió als mitjans de comunicació i una altra de ben diferent el ritme de la gestió administrativa del govern.

Però el que més destacaríem és l’absència total d’oposició ideològica al PSOE. Si en el ple d’ordenances el PP aplaudia reiteradament la gestió del govern socialista, en el ple de novembre tant PP com Ciudadanos retiraven les seues mocions del debat. Ja no és que no plantegen alternatives a la gestió diària, és que ni tan sols plantegen debats ideològics. Sembla que la ‘gran coalició PP-PSOE’ a Ontinyent es va materialitzar amb els resultats electorals del 24 de maig.

A Compromís tenim clar que gran part de la gestió diària és conseqüència de la nostra gestió en el govern durant la legislatura passada, i una altra part depén al cent per cent dels governs de la Generalitat i la Diputació, on hi compartim la responsabilitat de govern amb el PSOE. Malgrat tot, la nostra voluntat de cooperar amb el govern socialista d’Ontinyent no és incompatible amb la voluntat de fiscalitzar-ne la gestió i fer propostes en positiu.

Hem proposat de poder liquidar deute municipal amb treballs a la comunitat, d’incentivar el parc d’habitatges en lloguer social incrementant l’IBI als habitatges buits de bancs i promotores, i la incorporació de clàusules socials en els plecs de contractació municipal. En el ple de novembre hem proposat la publicació a la web dels serveis que es presten mitjançant contractació externa, així com l’informe anual de compliments o incompliments per part de les empreses concessionàries.

Aprofitant la moció presentada al ple de novembre, vam preguntar per la posada en funcionament de la nova web, una web en què hi van treballar en l’últim Pla d’Ocupació Jove sis joves titulats durant sis mesos. Una web que apostava per la gestió, informació administrativa, transparència i reduïa a un segon pla les notícies institucionals del gabinet de premsa. Què ha passat amb la nova web? N’esperem resposta.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any