Esteve Tortosa col·laborarà en un projecte d’intercanvis educatius de promoció del valencià amb lletres improvisades
El cantant d'Auxili participarà en el programa 'Rapsodes 2021' dirigit als centres educatius d'Infantil, Primària, ESO, Batxillerat, FP i formació de persones adultes

Per: Redacció / EP


Aquesta funcionalitat és per als membres de la comunitat de VilaWeb. Si encara no en sou subscriptors, cliqueu en aquesta pàgina per veure'n els avantatges.


Aquesta funcionalitat és per als membres de la comunitat de VilaWeb. Si encara no en sou subscriptors, cliqueu en aquesta pàgina per veure'n els avantatges.

El cantant d’Auxili Esteve Tortosa és un dels músics que col·laborarà amb la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport en ‘Rapsodes 2021’, un projecte d’intercanvi d’experiències educatives per a incentivar l’ús del valencià entre els escolars mitjançant les lletres i els versos improvisats.
La directora general d’Innovació Educativa i Ordenació, Margarida Castellano, ha explicat que ‘la improvisació oral, dins de l’àmbit educatiu, passa a ser un recurs interdisciplinari atractiu per a millorar la competència comunicativa, especialment l’expressió oral i l’enriquiment de vocabulari, així com l’aprenentatge musical, la creació artística, la seguretat personal, el treball cooperatiu, l’educació en valors i la cohesió del grup, aspectes aquests últims claus a l’hora de millorar la convivència als centres’.
‘Rapsodes 2021’ s’emmarca en la convocatòria d’intercanvis escolars entre centres educatius de les comarques de predomini lingüístic castellà i centres dels territoris de predomini lingüístic valencià. La convocatòria està dirigida als centres educatius d’Infantil, Primària, ESO, Batxillerat, FP i formació de persones adultes.
L’intercanvi d’experiències educatives entre l’alumnat dels centres que presenten un projecte conjunt es fa a través de la planificació i realització d’activitats específiques d’aprofitament didàctic entorn de la poesia oral improvisada, la cançó tradicional, la glossa, el rap i més músiques urbanes, tant des del punt de vista lingüístic com artístic.
El projecte d’intercanvi podria acabar amb l’enregistrament de material audiovisual que reculla el treball realitzat per l’alumnat i el professorat durant el seu desenvolupament. A més, també es podrà organitzar una trobada telemàtica, o presencial si les autoritats sanitàries l’autoritzen, centrat en el cant improvisat.
Curs en línia
A més d’aquestes activitats, i per a proporcionar al professorat la formació necessària per a dissenyar-les, ‘Rapsodes 2021’ inclou un curs en línia de formació de 20 hores impartit pel Cefire específic de l’àmbit artístic-expressiu durant el primer trimestre de 2021.
Els centres docents interessats a participar-hi tenen fins al 3 de febrer per a fer la inscripció, de manera telemàtica, a través d’aquest formulari.
Comentaris
Els subscriptors de VilaWeb poden comentar aquesta notícia, o bé llegir els comentaris que hi han fet els altres subscriptors i debatre-la amb ells , clicant ací.
Si encara no sou subscriptors, us en podeu fer clicant ací.
S'ha afegit la noticia a Favorits