El cantant d’Auxili Esteve Tortosa és un dels músics que col·laborarà amb la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport en ‘Rapsodes 2021’, un projecte d’intercanvi d’experiències educatives per a incentivar l’ús del valencià entre els escolars mitjançant les lletres i els versos improvisats.

La directora general d’Innovació Educativa i Ordenació, Margarida Castellano, ha explicat que ‘la improvisació oral, dins de l’àmbit educatiu, passa a ser un recurs interdisciplinari atractiu per a millorar la competència comunicativa, especialment l’expressió oral i l’enriquiment de vocabulari, així com l’aprenentatge musical, la creació artística, la seguretat personal, el treball cooperatiu, l’educació en valors i la cohesió del grup, aspectes aquests últims claus a l’hora de millorar la convivència als centres’.

‘Rapsodes 2021’ s’emmarca en la convocatòria d’intercanvis escolars entre centres educatius de les comarques de predomini lingüístic castellà i centres dels territoris de predomini lingüístic valencià. La convocatòria està dirigida als centres educatius d’Infantil, Primària, ESO, Batxillerat, FP i formació de persones adultes.

L’intercanvi d’experiències educatives entre l’alumnat dels centres que presenten un projecte conjunt es fa a través de la planificació i realització d’activitats específiques d’aprofitament didàctic entorn de la poesia oral improvisada, la cançó tradicional, la glossa, el rap i més músiques urbanes, tant des del punt de vista lingüístic com artístic.

El projecte d’intercanvi podria acabar amb l’enregistrament de material audiovisual que reculla el treball realitzat per l’alumnat i el professorat durant el seu desenvolupament. A més, també es podrà organitzar una trobada telemàtica, o presencial si les autoritats sanitàries l’autoritzen, centrat en el cant improvisat.

Curs en línia

A més d’aquestes activitats, i per a proporcionar al professorat la formació necessària per a dissenyar-les, ‘Rapsodes 2021’ inclou un curs en línia de formació de 20 hores impartit pel Cefire específic de l’àmbit artístic-expressiu durant el primer trimestre de 2021.

Els centres docents interessats a participar-hi tenen fins al 3 de febrer per a fer la inscripció, de manera telemàtica, a través d’aquest formulari.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.