Estudiants d’Albaida, l’Olleria i Ontinyent participen divendres en la 4a Fira Aèria de la UV

  • Organitzada per l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria, mostrarà drons amb finalitats socials construïts aquest curs

VilaWeb
Redacció / EP
16.05.2018 - 15:45
Actualització: 16.05.2018 - 17:45

L’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria acull divendres que ve la 4a Fira Aèria, un projecte que uneix tecnologia, desenvolupament social i creativitat, i en el qual més de 1.000 estudiants de Secundària i Batxillerat de 45 centres mostraran drons construïts aquest curs, amb finalitats socials i mediambientals. L’objectiu de la trobada és que l’estudiantat aprenga a construir aquest tipus de vehicles no tripulats, per usar-los en un entorn local.

Dels 39 ajuntaments que hi participen, n’hi ha 3 la nostra comarca: Albaida, l’Olleria i Ontinyent.

La Fira Aèria, promoguda per la Universitat de València, el Centre de Formació, Innovació i Recursos Educatius (CEFIRE) de la Generalitat Valenciana, Les Naus Centre d’Innovació (Ajuntament de València) i El Calidoscopi, és un dels projectes educatius d’innovació ‘de més envergadura’ segona ha explicat la Universitat de València.

La fira constarà de tres zones diferenciades. La primera tindrà 45 estands, corresponents a cadascun dels centres, en els quals l’alumnat exhibirà els seus drons i pòsters amb les aplicacions proposades. La segona consisteix en tres sales que funcionaran simultàniament, i en què cada centre exposarà públicament els avantatges socials del seu projecte, mentre que la tercera són les pistes on es farà una demostració de vol.

El certamen començarà a les 9.00 i està previst que acabe a les 13.30. A les 12.00 tindrà lloc l’acte de presentació, a la Sala de Graus de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria. Hi participaran Pedro Sigler Vizcaíno, cap del Servei de Formació del Professorat de la Conselleria d’Educació, Recerca, Cultura i Esport; Paula Marzal, directora de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de la Universitat de València; un representant de Las Naves Centre d’Innovació; Ricardo Domínguez, director d’El Calidoscopi; i els regidors d’Educació de municipis que han participat a la Fira Aèria. Aquesta edició del projecte va arrencar al novembre i hi han participat al voltant de 3.000 estudiants i 150 professors valencians.

Serveis Socials, ajuda i turisme
Els drons i projectes que es mostraran divendres giren al voltant de diferents objectius: assistència a serveis socials, ajuda a persones grans amb mobilitat reduïda, control de plagues en camps i ajuda a llauradors, drons de difusió turística i del patrimoni històric, o altres per a ajuda en assistència bàsica i de primers auxilis en serveis mèdics i de salvament marítim. Alguns altres objectius dels drons que es presentaran són l’ajuda als serveis de bombers, el manteniment de nuclis urbans històrics, el suport i control en accidents de trànsit, a més de drons de rescat o per aportar solucions a diferents realitats locals.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem