16.05.2018 - 15:45
|
Actualització: 16.05.2018 - 17:45
L’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria acull divendres que ve la 4a Fira Aèria, un projecte que uneix tecnologia, desenvolupament social i creativitat, i en el qual més de 1.000 estudiants de Secundària i Batxillerat de 45 centres mostraran drons construïts aquest curs, amb finalitats socials i mediambientals. L’objectiu de la trobada és que l’estudiantat aprenga a construir aquest tipus de vehicles no tripulats, per usar-los en un entorn local.
Dels 39 ajuntaments que hi participen, n’hi ha 3 la nostra comarca: Albaida, l’Olleria i Ontinyent.
La Fira Aèria, promoguda per la Universitat de València, el Centre de Formació, Innovació i Recursos Educatius (CEFIRE) de la Generalitat Valenciana, Les Naus Centre d’Innovació (Ajuntament de València) i El Calidoscopi, és un dels projectes educatius d’innovació ‘de més envergadura’ segona ha explicat la Universitat de València.
La fira constarà de tres zones diferenciades. La primera tindrà 45 estands, corresponents a cadascun dels centres, en els quals l’alumnat exhibirà els seus drons i pòsters amb les aplicacions proposades. La segona consisteix en tres sales que funcionaran simultàniament, i en què cada centre exposarà públicament els avantatges socials del seu projecte, mentre que la tercera són les pistes on es farà una demostració de vol.
El certamen començarà a les 9.00 i està previst que acabe a les 13.30. A les 12.00 tindrà lloc l’acte de presentació, a la Sala de Graus de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria. Hi participaran Pedro Sigler Vizcaíno, cap del Servei de Formació del Professorat de la Conselleria d’Educació, Recerca, Cultura i Esport; Paula Marzal, directora de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de la Universitat de València; un representant de Las Naves Centre d’Innovació; Ricardo Domínguez, director d’El Calidoscopi; i els regidors d’Educació de municipis que han participat a la Fira Aèria. Aquesta edició del projecte va arrencar al novembre i hi han participat al voltant de 3.000 estudiants i 150 professors valencians.
Serveis Socials, ajuda i turisme
Els drons i projectes que es mostraran divendres giren al voltant de diferents objectius: assistència a serveis socials, ajuda a persones grans amb mobilitat reduïda, control de plagues en camps i ajuda a llauradors, drons de difusió turística i del patrimoni històric, o altres per a ajuda en assistència bàsica i de primers auxilis en serveis mèdics i de salvament marítim. Alguns altres objectius dels drons que es presentaran són l’ajuda als serveis de bombers, el manteniment de nuclis urbans històrics, el suport i control en accidents de trànsit, a més de drons de rescat o per aportar solucions a diferents realitats locals.