L’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria acull divendres que ve la 4a Fira Aèria, un projecte que uneix tecnologia, desenvolupament social i creativitat, i en el qual més de 1.000 estudiants de Secundària i Batxillerat de 45 centres mostraran drons construïts aquest curs, amb finalitats socials i mediambientals. L’objectiu de la trobada és que l’estudiantat aprenga a construir aquest tipus de vehicles no tripulats, per usar-los en un entorn local.

Dels 39 ajuntaments que hi participen, n’hi ha 3 la nostra comarca: Albaida, l’Olleria i Ontinyent.

La Fira Aèria, promoguda per la Universitat de València, el Centre de Formació, Innovació i Recursos Educatius (CEFIRE) de la Generalitat Valenciana, Les Naus Centre d’Innovació (Ajuntament de València) i El Calidoscopi, és un dels projectes educatius d’innovació ‘de més envergadura’ segona ha explicat la Universitat de València.

La fira constarà de tres zones diferenciades. La primera tindrà 45 estands, corresponents a cadascun dels centres, en els quals l’alumnat exhibirà els seus drons i pòsters amb les aplicacions proposades. La segona consisteix en tres sales que funcionaran simultàniament, i en què cada centre exposarà públicament els avantatges socials del seu projecte, mentre que la tercera són les pistes on es farà una demostració de vol.

El certamen començarà a les 9.00 i està previst que acabe a les 13.30. A les 12.00 tindrà lloc l’acte de presentació, a la Sala de Graus de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria. Hi participaran Pedro Sigler Vizcaíno, cap del Servei de Formació del Professorat de la Conselleria d’Educació, Recerca, Cultura i Esport; Paula Marzal, directora de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de la Universitat de València; un representant de Las Naves Centre d’Innovació; Ricardo Domínguez, director d’El Calidoscopi; i els regidors d’Educació de municipis que han participat a la Fira Aèria. Aquesta edició del projecte va arrencar al novembre i hi han participat al voltant de 3.000 estudiants i 150 professors valencians.

Serveis Socials, ajuda i turisme
Els drons i projectes que es mostraran divendres giren al voltant de diferents objectius: assistència a serveis socials, ajuda a persones grans amb mobilitat reduïda, control de plagues en camps i ajuda a llauradors, drons de difusió turística i del patrimoni històric, o altres per a ajuda en assistència bàsica i de primers auxilis en serveis mèdics i de salvament marítim. Alguns altres objectius dels drons que es presentaran són l’ajuda als serveis de bombers, el manteniment de nuclis urbans històrics, el suport i control en accidents de trànsit, a més de drons de rescat o per aportar solucions a diferents realitats locals.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb