06.06.2017 - 15:49
|
Actualització: 06.06.2017 - 17:49
La nova selectivitat, anomenada AvAU (Avaluació d’Accés a la Universitat) o ABAU (Avaluació de Batxillerat per a l’Accés a la Universitat) ha començat aquest dimarts al País Valencià i a les Illes, on es realitza entre el 6 i el 8 de juny. Al Principat de Catalunya es farà del 12 al 14 de juny, on es mantindrà l’antiga Prova d’Accés a la Universitat, tot i la LOMCE, amb algunes variacions en la fase general. A tot el País Valencià hi ha 19.778 estudiants que es presenten a aquests exàmens. 11.562 són dones i 8.216 homes.
En el cas de la nostra comarca, el campus d’Ontinyent acull aquestes proves per primera vegada, amb alumnes dels tres instituts públics i els dos col·legis concertats on es fa Batxillerat i cicles formatius d’Ontinyent; i dels instituts d’Albaida, Bocairent, Castelló de Rugat i l’Olleria.
Segona volta del 4 al 8 de juliol
La prova extraordinària per tal que els que hagen suspès la primera convocatòria no es queden fora del període de matriculació universitària es farà entre el 4 i el 8 de juliol.
L’estructura, la ponderació de la nota o el districte únic es mantenen respecte a l’antiga PAU. No tindrà altres efectes acadèmics que els de l’accés als ensenyaments de Grau, tal com estableix el decret llei, aprovat el mes de desembre passat pel govern esoanyol, i es limitarà a les matèries troncals generals de l’últim curs i les matèries troncals d’opció per pujar nota, i no a les de 1r i 2n com estableix la LOMCE.
La qualificació
La qualificació obtinguda en la prova que realitzen els alumnes que vulguen accedir a la universitat serà la mitjana aritmètica de les qualificacions numèriques de cadascuna de les matèries generals del bloc d’assignatures troncals expressada en una escala de 0 a 10 amb dues xifres decimals i arrodonida a la centèsima. Aquesta nota ha de ser igual o superior a 4 punts perquè puga ser tinguda en compte en l’accés als ensenyaments universitaris oficials de grau.
La nota per a l’accés a estudis universitaris d’aquest alumnat es calcularà ponderant, com fins ara, un 40% la qualificació de la prova assenyalada en el paràgraf anterior i un 60% la qualificació final de l’etapa. El resultat d’aquesta ponderació ha de ser igual o superior a 5 punts per entrar a la universitat.
La nota obtinguda en cadascuna de les matèries d’opció del bloc d’assignatures troncals podrà ser tinguda en compte per a l’admissió als ensenyaments universitaris oficials de Grau quan tingui lloc un procediment de concurrència competitiva.
La mesura excepcional d’enguany
Els alumnes que vulguen millorar la nota d’admissió a la universitat poden examinar-se de dues matèries, almenys, d’opció del bloc de les assignatures troncals. Aquests exàmens són voluntaris i permeten, segons les taules de ponderació de les universitats, pujar la nota entre 10 i 14 punts i guanyar possibilitats d’entrar en el grau desitjat. La nota obtinguda en aquesta fase voluntària no pot abaixar la general.
Enguany hi ha una excepció: els alumnes que aquest curs aconseguesquen el títol de Batxillerat amb el currículum antic, el de la LOE, podran matricular-se de manera directa en un grau d’educació superior sense necessitat de fer la nova selectivitat, tal com estableix l’ordre ministerial sobre els requisits d’aquestes proves.