‘La tertúlia proscrita’

Estudiants de la comarca poden fer per primera vegada la Selectivitat al campus d’Ontinyent

  • De dimarts 6 a dijous 8 de juny

VilaWeb
Redacció / EP
06.06.2017 - 15:49
Actualització: 06.06.2017 - 17:49

La nova selectivitat, anomenada AvAU (Avaluació d’Accés a la Universitat) o ABAU (Avaluació de Batxillerat per a l’Accés a la Universitat) ha començat aquest dimarts al País Valencià i a les Illes, on es realitza entre el 6 i el 8 de juny. Al Principat de Catalunya es farà del 12 al 14 de juny, on es mantindrà l’antiga Prova d’Accés a la Universitat, tot i la LOMCE, amb algunes variacions en la fase general. A tot el País Valencià hi ha 19.778 estudiants que es presenten a aquests exàmens. 11.562 són dones i 8.216 homes.

En el cas de la nostra comarca, el campus d’Ontinyent acull aquestes proves per primera vegada, amb alumnes dels tres instituts públics i els dos col·legis concertats on es fa Batxillerat i cicles formatius d’Ontinyent; i dels instituts d’Albaida, Bocairent, Castelló de Rugat i l’Olleria.

Segona volta del 4 al 8 de juliol
La prova extraordinària per tal que els que hagen suspès la primera convocatòria no es queden fora del període de matriculació universitària es farà entre el 4 i el 8 de juliol.

L’estructura, la ponderació de la nota o el districte únic es mantenen respecte a l’antiga PAU. No tindrà altres efectes acadèmics que els de l’accés als ensenyaments de Grau, tal com estableix el decret llei, aprovat el mes de desembre passat pel govern esoanyol, i es limitarà a les matèries troncals generals de l’últim curs i les matèries troncals d’opció per pujar nota, i no a les de 1r i 2n com estableix la LOMCE.

La qualificació
La qualificació obtinguda en la prova que realitzen els alumnes que vulguen accedir a la universitat serà la mitjana aritmètica de les qualificacions numèriques de cadascuna de les matèries generals del bloc d’assignatures troncals expressada en una escala de 0 a 10 amb dues xifres decimals i arrodonida a la centèsima. Aquesta nota ha de ser igual o superior a 4 punts perquè puga ser tinguda en compte en l’accés als ensenyaments universitaris oficials de grau.

La nota per a l’accés a estudis universitaris d’aquest alumnat es calcularà ponderant, com fins ara, un 40% la qualificació de la prova assenyalada en el paràgraf anterior i un 60% la qualificació final de l’etapa. El resultat d’aquesta ponderació ha de ser igual o superior a 5 punts per entrar a la universitat.

La nota obtinguda en cadascuna de les matèries d’opció del bloc d’assignatures troncals podrà ser tinguda en compte per a l’admissió als ensenyaments universitaris oficials de Grau quan tingui lloc un procediment de concurrència competitiva.

La mesura excepcional d’enguany
Els alumnes que vulguen millorar la nota d’admissió a la universitat poden examinar-se de dues matèries, almenys, d’opció del bloc de les assignatures troncals. Aquests exàmens són voluntaris i permeten, segons les taules de ponderació de les universitats, pujar la nota entre 10 i 14 punts i guanyar possibilitats d’entrar en el grau desitjat. La nota obtinguda en aquesta fase voluntària no pot abaixar la general.

Enguany hi ha una excepció: els alumnes que aquest curs aconseguesquen el títol de Batxillerat amb el currículum antic, el de la LOE, podran matricular-se de manera directa en un grau d’educació superior sense necessitat de fer la nova selectivitat, tal com estableix l’ordre ministerial sobre els requisits d’aquestes proves.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any