Estudien tecnologies per a reduir d’un 80% el consum d’aigua i d’un 40% el de químics de la indústria tèxtil

  • El projecte d'Aitex el finança la Conselleria d'Innovació

VilaWeb
Redacció / EP
17.01.2022 - 20:55
Actualització: 17.01.2022 - 21:55

La Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital finança la investigació d’un projecte de l’Institut Tecnològic del Tèxtil (Aitex) per al desenvolupament i implementació de noves tecnologies disruptives que milloren l’eficiència dels processos i recursos en la cadena de valor tèxtil.

El projecte Effi-Tex pretén de reduir d’un 80% el consum d’aigua i d’un 40% el consum de productes químics de la indústria tèxtil, la qual cosa comporta una reducció de la contaminació dels abocaments i, alhora, una reducció important del consum d’energia, segons ha explicat la conselleria.

Effi-Tex proposa el desenvolupament de noves solucions tecnològiques aplicables al sector tèxtil, capaçes d’establir plantejaments nous per a promoure i millorar l’eficiència dels processos productius de la indústria tèxtil i reduir la petjada mediambiental associada a la producció.

La primera fase del projecte desenvolupat per Aitex ha estat la realització d’un estudi de noves solucions tecnològiques aplicables al sector tèxtil per aplicar-les en el futur.

L’objectiu d’aquesta activitat ha estat estudiar i seleccionar les tecnologies més prometedores i que més poden millorar eficiència, qualitat i competitivitat del sector tèxtil en la internacionalització.

El resultat de l’estudi recomana solucions tecnològiques més eficients en el desenvolupament de proves pilot en diferents àmbits de la indústria tèxtil.

Enguany, en una segona fase de desenvolupament del projecte, es farà la R+D de l’aplicació de les solucions tecnològiques triades en un entorn de producció industrial, és a dir, comença la fase de transferència i implementació en les indústries tèxtils del País Valencià dels nous procediments i tècniques resultants de la investigació.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any