El Grup Municipal d’Esquerra Unida d’Ontinyent ha presentat una moció per al pròxim ple en què demana que la ciutat se sume a la xarxa de ciutats-refugi per garantir els drets humans de les persones que arriben a Europa fugint de conflictes armats, de la pobresa i de règims polítics dictatorials.

EU vol que l’Ajuntament aplique polítiques que servisquen per oferir asil i suport a aquests desplaçats, als quals respectar la seua dignitat, i alhora ‘fer memòria de les milers de persones refugiades que el nostre país expulsà arran de la Guerra Civil’. En la moció es proposa la creació d’un grup de treball amb els serveis socials municipals, Comissió Espanyola d’Ajuda al Refugiat, Creu Roja i altres organitzacions locals que definisquen les millors mesures a adoptar en aquest sentit. L’Ajuntament hauria d’habilitar una partida econòmica expressament per a aquestes actuacions i preparar una relació de llocs d’acollida a la localitat.

A més, la moció inclou que el consistori exigirà a la Unió Europea i als estats que en són membres, especialment a l’espanyol, el desenvolupament ‘d’una nova política d’asil i migració en què es prioritzen les persones i els drets humans’. Es reclamarà també l’establiment d’una operació de rescat i salvament ‘eficaç que compte amb les mitjans i l’abast necessaris’, i la creació de vies legals i segures que garantisquen l’accés al dret d’asil als refugiats ‘evitant que hagen d’emprendre travessies mortals per obtindré protecció en un país segur’.

Ajuda urgent

De moment, l’Ajuntament d’Ontinyent ha aprovat una partida econòmica de 4.000 euros a ajudar els refugiats sirians que estan arribant a la Unió Europea fugint de la guerra. L’import és una partida remanent de les Ajudes d’Emergència del Fons Municipal de Solidaritat.

El Coordinador de l’àrea de Política per a les Persones, Jaime Peris, ha explicat que a aquest ajut s’afegiran les mesures de solidaritat que prendrà el Consell Municipal de Cooperació Internacional en la reunió que farà en pocs dies, convocada amb caràcter d’urgència.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.