Fènix alça el vol

  • «Entenem que les accions encaminades a recuperar els paratges naturals calcinats han d’ocupar un lloc prioritari en les ajudes a invertir.»

Plataforma Fènix
30.08.2018 - 15:35
Actualització: 30.08.2018 - 17:35
VilaWeb

La plataforma Fènix, creada per integrar un projecte obert i participatiu per tal de regenerar la il·lusió perduda pel desgraciat incendi de Llutxent, comença una fase prèvia d’intercanvi de propostes arribades des d’àmbits i llocs diferents. Són nombroses les aportacions realitzades així com les peticions de col·laborar-hi. A hores d’ara ja  s’han integrat al voluntariat prop d’un centenar de persones.

Dimarts passat va ser el torn dels tècnics ambientals i voluntariat experimentat. Al saló d’actes de l’Ajuntament de Llutxent es van debatre moltes propostes. La sessió va acabar amb la redacció d’un esborrany que es publicarà pròximament perquè siga conegut i sotmés a més millores abans de presentar-lo a la mesa de concertació.

Prèviament, la comissió d’experts en el medi ambient local va consensuar alguns requisits previs indispensables per dur a bon terme el projecte Fènix. Com a important es considerà de manera unànime que les administracions han de ser molt sensibles amb les prioritats a l’hora d’assignar pressupostos. Entenem que les accions encaminades a recuperar els paratges naturals calcinats han d’ocupar un lloc prioritari en les ajudes a invertir. Tal com defensaren en la reunió interdepartamental celebrada a Gandia les batlies de Pinet, Quatretonda i Llutxent, com a gestors públics hem de treballar principalment per defensar i recuperar el nostre espai públic, les nostres serres.

Una altra qüestió important tractada en la reunió de la plataforma Fènix consistí a reivindicar que la mà d’obra necessària en els treballs previstos hauria d’eixir directament de la població dels pobles afectats, evitant empreses intermediàries. Cal recordar que el projecte Fènix el coordinen els ajuntaments de Pinet i Llutxent per ser les localitats on es troba el paratge del Surar. Tot i això, està prevista una reunió dimecres que ve amb Xavi Ródenas, regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Gandia, per coordinar projectes.

Ha sigut la primera revolada de Fènix. Un repte per al protagonisme del voluntariat sensibilitzat i una oportunitat de participació que demana el nostre entorn. Li desitgem molta energia i suport per enlairar-se en un gran periple.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any