L’Ajuntament d’Ontinyent, la Societat de Festers i l’empresa Ecovidrio han preparat una nova campanya de foment del reciclatge de vidre per a les festes de Moros i Cristians de la capital de la Vall d’Albaida.

En la campanya de l’any passat es van recollir 6.250 quilograms en els contenidors instal·lats expressament en les proximitats de les comparses, sense arribar a les 10 tones de 2015. En la d’enguany, que es desenvopularà del 25 al 28 d’agost, les filaes comptaran també amb ajuda per a buidar i reposar contenidors i poals, i es repartirà informació entre els festers sobre la importància del reciclatge i regals com ara obridors, bosses o xapes amb motius de la festa de moros i cristians.

També com l’any passat, Ecovidrio ha convocat un concurs entre els municipis valencians en el qual la localitat que haja reciclat més vidre guanyarà un premi de 3.000 euros.

En 2016, segons dades municipals, la mitjana de vidre reciclat per cada veí d’Ontinyent va ser de 21,4 kg de vidre, molt per damunt de la del País Valencià que està en 16,03 kg per habitant.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]