Festes 2015 de Fontanars dels Alforins

VilaWeb
Redacció
29.08.2015 - 14:49

divendres, 14 d’agost
A les 12 hores: VOLTEIG GENERAL DE CAMPANES.
A les 23:30 hores: PUBLICACIÓ I PREGÓ DE LES FESTES PATRONALS 2014, presentació dels capitans i banderers amb un extraordinari concert a càrrec de la Unió Artístico-Musical de Fontanars dels Alforins.

dissabte, 15 d’agost
A les 12 hores: VOLTEIG GENERAL DE CAMPANES.
A les 20 hores: PROCESSÓ. Hi participaran dos representants de cada comparsa, vestits de gala.
A les 23 hores: ACTUACIÓ del grup de danses, “DANSADORS DE L’ALFORÍ” a la Plaça Verge del Rosari.

dilluns, 24 d’agost
A les 22 hores: SOPAR DE GATXAMIGA, a continuació animació musical.

dimarts, 25 d’agost
A les 22:30 hores: Des de la Plaça Verge del Rosari, VOLTA CICLISTA AMB DISFRESSES. A continuació animació a càrrec d’un CONTACONTES. A continuació animació a càrrec d’un taller de circ.

dimecres, 26 d’agost
A les 7:30 hores: VOLTA AMB BICICLETA PEL TERME i VOLTA A PEU “6ena MEMORIAL ISMAEL GANDIA”.
A les 22 hores: SOPAR BAIX-BRAÇ i animació musical.

dijous, 27 d’agost
A les 11 hores: JOCS PER A TOTS ELS XIQUETS en el poliesportiu.
A les 13 hores: VOLTEIG GENERAL DE CAMPANES.
A les 17:30 hores: Es desenvoluparà el CAMPIONAT DE PILOTA VALENCIANA
A les 23:00 hores: Actuació del grup “Tres i no res” amb l’espectacle “Eixa dona és ton pare”, a càrrec de l’Excm Ajuntament.

divendres, 28 d’agost
A les 8 hores: Es desenvoluparà el CAMPIONAT D’ESCAMPILLA (1r memorial Nelo Pons).
A les 11 hores: FIRETA INFANTIL.
A les 11 hores: Es desenvoluparà el CAMPIONAT DE PETANCA.
A les 24 hores: REVETLA POPULAR.

dissabte, 29 d’agost
A les 13 hores: VOLTEIG GENERAL DE CAMPANES I CERCAVILA a càrrec de l’agrupació musical local.
A les 17 hores: DESFILADA-SALUTACIÓ DE LES BANDES DE MÚSICA que participaran en l’Entrada, des de la Creu fins la plaça de la Verge del Rosari, per l’Avinguda Comte Salvatierra d’Alava.
A les 18hores: REGAL DELS CAPITANS ALS FESTERS.
A les 18:30 hores: Reunides totes les comparses en la Creu, donarà inici, presidida pels corresponents banderers, capitans i ambaixadors, l’ENTRADA DE MOROS I CRISTIANS, recorrent l’Avinguda Comte Salvatierra d’Àlava, plaça Verge del Rosari i plaça de l’Alqueria dels Albers.
Tot seguit seran acompanyats els capitans als seus domicilis pels respectius bàndols.
A les 24 hores: Des del Castell, començarà la típica RETRETA, acte que les comparses ofereixen als socis i simpatitzans com a homenatge, recorrent l’itinerari de costum per acabar als peus del Castell.
A continuación: REVETLA POPULAR.

Ordre de la desfilada:
–    Bàndol cristià: Estudiants,  Mossàrabs, Conqueridors, Pinzons-Nelson, Contrabandistes, Capità, Banderer i Ambaixador.
–    Bàndol Moro: Moros Alforins, Sarraïns, Hindús, Arabecks, Tuaregs, Massauris, Pirates, Mubaraks, Capità, Banderera i Ambaixador.

diumenge, 30 d’agost
A les 8:30 hores: Volteig general de campanes i solemne DIANA de les comparses amb les seues bandes de música, pels carrers de costum, acabant a la plaça.
A continuació, MISSA DE COMPARSES presidida pel bàndol Cristià.
A les 10 hores: Tradicional ESMORZAR a casa dels capitans.
A les 12 hores: “AMBAIXADA DELS ESTUDIANTS”.
A les 13 hores: CERCAVILA, amb comparses i músiques. En acabar es dispararà una traca.
A les 17:45 hores: Es reuniran els dos exèrcits, amb capitans y bandes de música, en la plaça, des d’on eixiran cap a la Creu.
Començant des de la Creu, tindrà lloc un RENYIT COMBAT amb foc d’arcabusseria previ a l’Ambaixada, entre els exèrcits Cristià i Moro.
A les 19 hores: en ocupar el bàndol Cristià la fortalesa, s’enviarà per l’exèrcit Moro una AMBAIXADA perquè la rendisca. En ser desatesa aquesta, es rependrà el combat, del qual eixirà victoriós l’exèrcit Moro, qui hissarà la seua bandera dalt del Castell. En tocar l’alto el foc, els exèrcits i bandes de música acompanyaran els respectius capitans.
A les 21 hores: OFRENDA DE FLORS a la Verge i PROCESSÓ DEL PA BENEÏT, presidida per autoritats locals, Comissió de Festes i Junta de Fàbrica.
A les 01 hores: CORREFOC al carrer.
A continuació animació popular.

dilluns, 31 d’agost
A les 7 hores: Simulacre de COMBAT A al lloc habitual, fins entrar al poble, el qual acabarà sense cap resultat.
A les 9 hores: Tradicional ESMORZAR a casa dels capitans.
A les 10:20 hores: Reunides les comparses a casa dels respectius capitans, aniran a la MISSA DE COMPARSES, presidida pel bàndol Moro. En finalitzar l’acte, les comparses desfilaran fins l’Ajuntament, des d’on s’acompanyarà a les autoritats fins l’Església.
A les 11 hores: MISSA SOLEMNE en honor a la VERGE DEL ROSARI, en l’església, presidida per les autoritats locals, Junta de Fàbrica, Comissió de Festes i els respectius capitans, banderers i ambaixadors.
En finalitzar l’acte religiós, i a l’eixida del temple, s’obsequiarà els fidels i festers amb el PA BENEÏT.
Acte seguit, volteig de campanes i CERCAVILA de les comparses i bandes de música pels carrers de costum, fins a la Casa de la Cultura, on s’obsequiarà els festers i els músics amb un vi a càrrec de l’Excm. Ajuntament.
A les 13:30 hores: CERCAVILA de la banda de música local.
A les 14 hores: Es dispararà la MASCLETÀ.
A les 17:45 hores: Es reuniran els dos exèrcits, amb capitans i bandes de música, a la plaça, des d’on eixiran cap a la creu.
Començant des de la Creu, tindrà lloc un RENYIT COMBAT amb foc d’arcabusseria previ a l’Ambaixada, entre els exèrcits Cristià i Moro.
Els Cristians dirigiran una AMBAIXADA invitant-los a la rendició a l’exèrcit moro, que serà rebutjada. Représ el combat, acabarà amb la reconquesta per part dels cristians de la fortalesa, en la qual col·locaran el seu pendó.
Acte seguit, el senyor rector, com és antiga costum, obsequiarà a tots els festers. S’acompanyarà els capitans.
A les 21 hores: SOLEMNE PROCESSÓ A LA NOSTRA PATRONA LA VERGE DEL ROSARI. En arribar la imatge, junt al Castell, tindrà lloc el tradicional DESPULLAMENT, que significa la conversió dels infidels. Davant la Santíssima Verge, es realitzarà el nomenament dels nous capitans i banderers, als quals el senyor rector els imposarà les respectives bandes. En finalitzar, es cantarà l’himne a la patrona.
Com a final de festa, es dispararà un CASTELL DE FOCS D’ARTIFICI, i seran acompanyats als seus respectius domicilis els nous capitans, els quals obsequiaran els festers.

dimarts, 1 de setembre
A les 11 hores: En l’església parroquial se celebrarà UNA MISSA EN SUFRAGI DELS FESTERS DIFUNTS, presidida per la Junta de Fàbrica, càrrecs i festers.
Tot seguit, amb la banda de música, la comitiva es desplaçarà fins el cementeri, on es resarà una pregària i es col·locaran flors en honor dels festers difunts, així com també s’hi dispararan salves d’arcabusseria.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any