Fotografia: Vicent Guerola

Finalment, el Ministerio de Fomento espanyol sí que efectuarà obres de reparació en la línia fèrria Xàtiva-Alcoi, uns treballs que obligaran a suspendre la circulació del servei mentre duren les intervencions.

Les obres consistiran a eliminar punts d’alt risc amb la consolidació de talussos, canvi de travesses i reforç de carrils i a millorar la senyalització, amb una inversió de 3.450.000 euros. Aquestes accions permetran de reduir la durada del trajecte, que és d’una hora i 22 minuts els viatges que no hi ha cap incident, en només 7 minuts, i corresponen a les que es va comprometre a realitzar el secretari general d’Infraestructures del Ministerio de Fomento. Són les intervencions mínimes i d’urgència compromeses des del ministeri amb els batles d’Alcoi, Ontinyent i Xàtiva el mes de febrer passat, als qui van reconéixer que la modernització efectiva de la línia no estava contemplada ni a mitjà termini.

A hores d’ara, l’Administrador d’Infraestructuras Ferroviarias (ADIF) no ha confirmat quan començaran els treballs ni quan de temps durarà la suspensió del servei, tot i que algunes fonts havien apuntat que l’inici de les obres podria ser imminent. ADIF també ha apuntat que oferirà un servei alternatiu amb autobusos per a cobrir el trajecte.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]