La Fundació Humana recull a la Vall d’Albaida 20 tones de tèxtil usat el primer semestre d’enguany

  • És un 11% més que l'any passat

VilaWeb
Redacció
04.08.2021 - 15:56
Actualització: 04.08.2021 - 17:56

Humana Fundación Pueblo para Pueblo ha recuperat a la Vall d’Albaida 20,3 tones de tèxtil usat durant el primer semestre del 2021, material destinat a la reutilització o el reciclatge, segons ha informat en un comunicat. Aquesta quantitat representa un augment de l’11% respecte dels primers sis mesos de l’any passat, quan se’n van recollir 18,2 tones.

Els municipis on s’ha recuperat més residu tèxtil són Ontinyent (9,1 tones), Albaida (2,8 tones) i Bocairent (1,9 tones).

La fundació destaca que la gestió d’aquest material implica benefici ambiental en reduir la generació de residus i evitar que acaben en un abocador, la qual cosa permetrà estalviar l’emissió de 64 tones de CO₂ a l’atmosfera.

En l’àmbit social, la reutilització permet de generar un lloc de treball per cada 30.000 kg de tèxtil recollit, i destinar recursos a iniciatives socials que han beneficiat en les més de tres dècades d’activitat de la fundació tres milions de persones, a través de programes de desenvolupament als països del Sud, segons la fundació.

La destinació de la roba usada

La principal destinació de la roba dipositada en els contenidors d’Humana són les plantes de preparació per a la reutilització a Barcelona i Madrid, i una petita part es ven a empreses de reutilització i reciclatge. La destinació de les peces tractades és:

El 54% es destina a la reutilització: el 14% des de les botigues de moda sostenible d’Humana i el 40% s’exporta, principalment a l’Àfrica per a comercialitzar-la, “fer accessible la roba als països menys desenvolupats i generar-hi recursos per a la cooperació al desenvolupament”.

El 37,5%, que no està en condicions de reutilització, es ven a empreses de reciclatge per a elaborar altres productes (mantes, aïllants o draps per a la indústria d’automoció).

L’1,5% són residus impropis (plàstics, cartons, altres) que es posa en mans de gestors autoritzats corresponents.

El 7% no es pot reutilitzar ni reciclar ni valoritzar energèticament i s’envia a un centre de tractament de residus per a disposició final.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any