Gabriela Bravo vol que la funció pública siga una de les primeres mesures de la legislatura

  • Ha pres possessió aquest matí del càrrec de consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, que ja dirigia la legislatura passada

VilaWeb
Redacció / EP
17.06.2019 - 19:07
Actualització: 17.06.2019 - 21:07

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha anunciat aquest dilluns en prendre possessió que ‘una de les primeres mesures’ de la nova legislatura serà impulsar la llei de funció pública perquè l’administració valenciana siga ‘més moderna, eficaç i eficient.’

Bravo ha assegurat que continua en el càrrec que ostenta des de 2015 ‘amb més responsabilitat encara’ en sumar les competències en Interior i Seguretat, ‘un repte nou’ per a ella perquè abans depenien de departaments adscrits a Presidència de la Generalitat.

En l’acte de presa de possessió a la Ciutat Administrativa 9 d’Octubre, després de rebre el codi de bon govern de la vice-presidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, s’ha mostrat ‘honrada i agraïda’ per l’oportunitat de seguir com a consellera. Ha agraït especialment al president, Ximo Puig, ‘haver confiat novament’ en ella.

Segons ha dit, la seua principal aspiració és d’aprovar finalment la llei de funció pública en ‘una legislatura que obri el camí per a la consolidació del model’, després de quatre anys en què creu que el Consell ha fixat ‘un nou horitzó amb l’acord de tots els sindicats, sobretot per a acabar amb els greus problemes que arrossegava per deu anys d’una gestió llastrada.’ Ha confiat a seguir aquesta línia i comptar amb agents sindicals, econòmics i socials i ‘especialment amb els emprenedors.’

Acabar amb el terrorisme masclista

Si la legislatura passada va ser la dels ‘canvis urgents’, Bravo confia que la nova supose l’inici dels ‘irreversibles’. En justícia, s’ha compromés a treballar per l’’ambició col·lectiva’ del Botànic II d’acabar amb el ‘terrorisme masclista’. ‘Ens hi deixarem la pell’, ha asseverat.

Entre les mesures que contempla hi ha duplicar el personal especialitzat a les oficines d’atenció a les víctimes i estendre aquest projecte pilot a altres ciutats, a més de la creació de més unitats comarcals per a la valoració del risc.

Ha defensat que ‘no pot haver-hi ni una dona més que haja denunciat i siga assassinada per una valoració inadequada’ i ha promés posar ‘tots els mitjans, recursos, forces i compromisos per a acabar amb la violència masclista.’

Un altre dels objectius és ‘dignificar’ les seus judicials i que el País Valencià estiga ‘a l’avantguarda’ de la justícia, amb la digitalització com a repte. També aspira a incrementar els barems del torn d’ofici i la formació de tots els operadors jurídics.

‘La justícia no pot quedar-se bandejada, ha d’ocupar un lloc central en la Generalitat’, ha reivindicat, i ha confiat a comptar amb el suport dels seus companys. Ha afirmat que creu en la justícia ‘més enllà’ de la seua condició de jurista, com un factor d’estabilitat i prosperitat per a inversors i empreses, però també de cohesió social i confiança ciutadana.

‘Gran projecte’ en seguretat i emergències

I en Interior, una àrea que assumeix ‘amb gran il·lusió i sentit de la responsabilitat’, ha defensat que ‘només l’administració pot vetlar per la seguretat de la ciutadania’. S’ha compromés a posar en marxa ‘un gran projecte per a millorar les infraestructures i plantilles’ en seguretat i emergències, amb una nova seu del telèfon 112, l’estratègia valenciana del voluntariat de Protecció Civil i una millora de la formació de la unitat adscrita de la policia espanyola.

‘Crec en la cosa pública, sempre ho he fet. Fa quatre anys, quan vaig rebre la cartera, vaig dir que portava el servei públic en el meu ADN; amb un únic objectiu: que tots visquem millor’, ha manifestat, per a mostrar el seu desig de treballar ‘amb tota la fortalesa perquè la seguretat dels ciutadans siga un valor, que la ciutadania se senta segura i buscar l’equilibri entre llibertat i seguretat.’

En concret, Gabriela Bravo assumeix competències en justícia, reformes democràtiques i gestió de les competències en matèria de consultes populars, col·legis professionals, fundacions, associacions, registres i notariat; en matèria d’interior, Protecció Civil, gestió de la unitat del Cos Nacional de Policia espanyola adscrita a la Generalitat, extinció d’incendis i situacions d’emergència, a més de funció pública.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any