El vice-president segon del Consell i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, i el batle d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, han signat un protocol de col·laboració per a començar les actuacions de regeneració urbanística i arquitectònica del barri de la Cantereria i aportar una solució residencial als afectats pel temporal de la DANA del 12 de setembre de 2019.

Les actuacions s’executaran segons la memòria del projecte presentat per l’ajuntament amb un cost de 3.238.000 euros, dels quals la Generalitat n’aportarà 1.600.000 en tres anualitats. El conseller s’ha compromés a incloure en el pressupost de l’any vinent 600.000 euros.

‘Ens trobem davant un clar exemple de treball conjunt entre administracions per a resoldre els problemes urgents de les famílies, que l’actuació coordinada entre l’Ajuntament i la Generalitat va fer realitat una primera intervenció de reallotjament de set famílies la casa de les quals van patir danys estructurals. Els facilitem els habitatges procedents del conveni de cessió amb Criteria Caixa’, ha manifestat.

Segons el protocol, l’ajuntament s’encarregarà de l’adquisició dels habitatges i immobles que es delimiten i d’enderrocar-los, del sosteniment dels talussos i de la neteja i regeneració del paratge, on es crearà un espai verd.

Per la seua banda, la conselleria es farà càrrec del 50% de l’actuació, contribuint a l’adquisició d’un nou habitatge per part dels afectats que hagen venut a l’ajuntament el que tenen a la Cantereria. A més, participarà en la rehabilitació o reparació d’habitatges de beneficiaris o en la inversió en una activitat econòmica diferent de la preexistent en el barri. L’acord preveu de destinar l’import sobrant a la regeneració arquitectònica i mediambiental de l’àrea afectada.

La conselleria participarà també en els treballs de sosteniment dels talussos amb la creació d’un espai verd sostenible en l’espai que resulte de la demolició dels habitatges.

En relació amb el conveni signat aquest matí, el portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, ha destacat que representa ‘una mostra més del suport a la nostra ciutat per part del govern del Botànic, format per Compromís, el Partit Socialista i Unides Podem’, que invertirà enguany vora 13 milions d’euros.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.