Nous projectes educatius a l’IES Manuel Sanchis Guarner de Castelló de Rugat

  • A més, el centre recupera els d'Erasmus paralitzats per la pandèmia

VilaWeb
Comissió de Projectes Europeus (Erasmus) de l’IES: d’esquerra a dreta Dolo Nàcher, Alberto Gòmez, Noelia Vidal (coordinadora), Teresa Roselló i Joan Gregori
Redacció
28.11.2021 - 17:00
Actualització: 28.11.2021 - 18:00

L’IES Manuel Sanchis Guarner de Castelló de Rugat ha encetat una etapa amb la participació en diferents projectes destinats a donar un nou impuls i projecció al centre, amb els quals la direcció pretén millorar la participació de la comunitat educativa i fer que el centre siga un motor de coneixement i de canvi per al seu entorn.

L’equip directiu i el claustre de professors han decidit de donar un tomb al centre amb la participació en dos projectes pilot de la Conselleria d’Educació: Coeducacentres i Centres Digitals Col·laboratius, a més de reprendre projectes europeus Erasmus.

Amb una trajectòria reconeguda en el treball per la igualtat i la inclusió de l’alumnat, amb el projecte Coeducacentres es proposa ara d’avançar en la instauració d’una cultura de pau amb perspectiva de gènere com a identitat de centre, amb la participació activa de tota la comunitat educativa.

Per altra banda, la participació com a Centre Digital Col·laboratiu pretén ser un pas més en l’actualització del professorat i l’alumnat en l’ús de noves tecnologies. Es tracta d’un projecte producte del conveni de col·laboració entre la Generalitat i Microsoft, un dels objectius del qual és de facilitar l’accés a un entorn d’aprenentatge en el núvol posat a disposició de professors i alumnes, que permetrà d’avançar en la transformació digital i innovació educativa.

Reprendre els projectes Erasmus

La pandèmia havia obligat a suspendre els Erasmus Plus, uns projectes que s’estan reprenent i que en el cas de l’institut de Castelló correspon al “Creating a connection between the school and its sorrundings”, molt relacionat amb les característiques del centre, ja que pretén d’acostar l’escola al món rural i les seues expressions culturals tradicionals mitjançant l’ús de noves tecnologies. El professorat participarà en “Job Shadowings” (observació directa als centres educatius) en centres de secundària de França, Polònia i Croàcia per a aprendre i conéixer diferents metodologies que compartirà amb la resta del claustre. L’institut col·laborarà amb centres de Grècia, Itàlia i Croàcia en un projecte Erasmus Plus KA210 que implica la mobilitat de l’alumnat i professorat.

 

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem