Igualtat premia un projecte innovador en l’àmbit de serveis socials de l’Ajuntament d’Ontinyent i la Mancomunitat

  • Ha concedit el tercer premi dels guardons 'Amparo Moreno Vañó' al programa Reinicia't

VilaWeb
Redacció
02.10.2019 - 16:18
Actualització: 02.10.2019 - 18:18

La Vice-presidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha concedit per primera vegada els Premis a la Innovació en Matèria de Serveis Socials ‘Amparo Moreno Vañó’, una primera edició en què l’Ajuntament d’Ontinyent i la Mancomunitat han estat guardonats pel projecte Reinicia’t.

Es tracta d’un programa impartit per professionals dels serveis socials de l’Ajuntament d’Ontinyent en col·laboració amb els professionals de la Unitat de Prevenció de Conductes Addictives de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, i amb el suport de més professionals de diversos àmbits puntualment. El programa, cofinançat per l’Ajuntament i la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, té com a objectiu fer un treball d’acompanyament perquè els joves eviten l’absentisme escolar i puguen reconstruir l’estructura social i evitar l’aparició de conductes addictives. Es treballa amb joves en risc d’exclusió social per ajudar-los a reconstruir-se una bastida social

Entre les accions que s’hi impulsen, hi ha la presentació d’alternatives d’oci i temps lliure i la pràctica d’iniciatives motivadores que creen un espai on reprendre i un itinerari formatiu i laboral.

Premis Amparo Moreno Vañó

Els premis tenen com a finalitat destacar actuacions i iniciatives innovadores en matèria de serveis socials desenvolupades i implantades per entitats locals i d’acció social que contribuïsquen a potenciar qualitativament el model social valencià.

En aquesta primera edició s’han presentat 20 projectes corresponents a les administracions públiques municipals i 23 a projectes d’iniciativa social. Els premis s’han adjudicat ‘a les bones pràctiques o pràctiques innovadores en el marc de la prevenció de l’exclusió social, la protecció a les persones i a les seues famílies, l’autonomia personal i la promoció de la inclusió’, segons ha explicat la conselleria en un comunicat.

Cada modalitat ha tingut un primer, segon i tercer premi amb una dotació econòmica de 6.000, 4.000 i 2.000 euros respectivament, i un quart premi amb una menció especial.

Modalitat ajuntaments

A banda del tercer premi que han aconseguit l’Ajuntament d’Ontinyent i la Mancomunitat, el primer ha sigut per a l’Ajuntament de Benicarló pel programa ‘Implementació del Protocol Unificat per al tractament transdiagnòstic dels trastorns emocionals adaptats a la població usuària dels serveis socials’.

El segon guardó ha correspost a l’Ajuntament d’Elda per la iniciativa ‘Desenvolupament del programa personalitzat d’inclusió social de beneficiaris de renda de garantia d’inclusió social al municipi d’Elda. Diagnòstic i intervenció social’.

La menció especial ha estat per a l’Ajuntament de Xàtiva pel ‘Programa d’Apoderament Energètic’.

Modalitat entitats acció social

Quant a la modalitat per a entitats d’acció social, s’ha concedit un primer premi a la Fundació Adsis i Iniciatives Solidàries pel projecte ‘Escoles de Segona Oportunitat E2O’ de València.

El segon premi ha correspost a Metges del Món per ‘Bones pràctiques en la incorporació de l’enfocament integrat de drets humans i gènere’.

El tercer premi ha estat per a Associació de Familiars pels Drets de la Malaltia Mental pel projecte ‘Rehabilitació psicosocial: les falles com a instrument cultural d’integració de persones amb malaltia mental’ de Borriana.

Finalment, la menció especial del quart premi ha anat a la Fundació Xarxa de Suport a la Integració Sociolaboral i Associació Provivenda per ‘El programa Hàbitat’ de València i Alacant.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any