Inaugurada a la Casa de Cultura d’Ontinyent l’exposició del CSIC dedicada a Alexander von Humboldt

  • S'hi podrà visitar fins al 28 de maig vinent

VilaWeb
Redacció
19.04.2022 - 15:10
Actualització: 19.04.2022 - 17:10

La Casa de Cultura d’Ontinyent ha obert aquest dimarts l’exposició Alexander von Humboldt: en la natura tot està connectat, organitzada pel Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) espanyol i el Museu de Ciències Naturals de l’Ajuntament de València per a celebrar el 250 aniversari del naixement del naturalista alemany.

La mostra, que es dedica a la figura d’aquest científic il·lustrat, precursor en l’estudi dels efectes de l’acció humana sobre la naturalesa, es podrà visitar fins al 28 de maig vinent.

L’exposició se centra en la relació del científic amb la península, que va visitar a finals del segle XVIII, en particular en el recorregut per Sagunt i València on va fer el primer perfil topogràfic d’aquestes terres.

A la inauguració han assistit Juan Fuster, delegat institucional del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) al País Valencià, el batle d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i Alejandro Borrell, regidor coordinador de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament.

El naturalista

Alexander von Humboldt (1769-1859) va ser un dels naturalistes que més va influir en el coneixement científic de la Il·lustració. Va ser pioner en estudis d’Història Natural al llarg de tot el planeta i els seus treballs americans durant el seu històric viatge als ‘territoris equinoccials’ van ser precursors dels que anys després va fer Darwin, que van donar com a resultat la Teoria de l’Evolució.

Va treballar amb científics com el valencià Antoni Josep Cavanilles i el naturalista José Clavijo, que li van facilitar el viatge i el permís reial per al viatge als territoris de la Nova Espanya en 1799.

Durant el viatge va aprofitar per a realitzar una àmplia investigació científica de caràcter geogràfic, geològic i climatològic de les regions que va recórrer provant nous instruments de mesurament, amb els quals va determinar per primera vegada de manera científica l’altura sobre el nivell de la mar de ciutats com Sagunt i València.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any